želi ga uništiti

Angelina Jolie uvjerena je da je Brad kovao zlonamjerne planove

Na Bradovu tužbu zbog Angelinine prodaje udjela njihovog vinskog biznisa Château Miraval ruskom oligarhu, glumica je odgovorila protutužbom kako bi dokazala da joj je Brad htio zagorčati život.

Taman kada pomislimo da između bivših supružnika Angeline Jolie i Brada Pitta vlada zatišje, iskrsne nova tužba. Naime, Angelina je krajem 2021. prodala svoj 50-postotni udio nad dvorcem i vinarijom Miraval u južnoj Francuskoj tvrtki Stoli koja je u vlasništvu ruskog oligarha Jurija Sheflera.

Brad ju je kao suvlasnik Miravala zbog tog poteza tužio, a Angelina je na nju sada odgovorila protutužbom kojom želi dokazati da je Brad kreirao plan za preuzimanje kontrole nad vinarijom koju su zajedno posjedovali.

image

Brad i Angelina imali su svoj vinski biznis.

ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA

U njoj se između ostalog navodi da je glumac "vodio osvetnički rat" protiv Angeline od njihova razvoda 2016. pa glumica preko svoje tvrtke Nouvel traži odštetu od 250 milijuna dolara.

"Ove protutužbe otkrivaju pravu prirodu Pittovog nečuvenog ponašanja. Da budemo jasni, Pitt je taj koji je djelovao na neprijateljski, destruktivan i nezakonit način, a ne Jolie, Nouvel ili bilo koji drugi optuženi. Pittovo ponašanje nanijelo je ozbiljnu štetu Nouvelu", stoji u dokumentima u koje uvid ima magazin People.

Brad je prema navodima Angelininih odvjetnika isključio Nouvel iz poslovanja s vinskom etiketom Château Miraval te da je navodno spiskao njegovu imovinu od više od milijun dolara na isprazne projekte poput renoviranja bazena i studija za snimanje.

image

Dvorac Miraval i pripadajuće vinograde kupili su 2008. i pokrenuli obiteljski biznis.

STéPHANE LENHOF/CRYSTAL PICTURES/CRYSTAL PICTURES/PROFIMEDIA

Kako stoji u protutužbi, Angelina je mjesecima pregovara s Bradom da mu proda svoju polovicu vinarije, no on je, tvrdi glumica, iznio teške zahtjeve, uključujući odredbu osmišljenu da zabrani Jolie da javno govori o događajima koji su doveli do raspada njihova braka. Angelina nije htjela pristati na takve uvjete pa je prodala udio u vinariji tvrtki Stoli.

U Bradovoj tužbi protiv Jolie navodi se da je naštetila ugledu vinskog biznisa prodajom svoje polovice "strancu" jer su imali dogovor da udjele u obiteljskoj kompaniji ni pod kojim uvjetima neće prodati trećoj strani bez prethodnog dogovora.

Linker
24. travanj 2024 12:51