MEGAJAHTA

Arapski šeik u Dalmaciji plijeni pozornost jahtom koja vrijedi 450 milijuna dolara

Ministar vanjskih poslova i međunarodne suradnje Ujedinjenih Arapskih Emirata Jadranom plovi na jahti koja mu je isporučena ove godine.

Arapski šeik Abdullah bin Zayed Al Nahyan, 51-godišnji ministar vanjskih poslova i međunarodne suradnje Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji tu dužnost obnaša već sedamnaest godina, ovog je ljeta odlučio upoznati ljepote jadranske obale. U Dalmaciju je stigao na jahti Opera, koja je zbog svoje veličine, dužine od 146,35 i širine od 20 metara, prvo privukla pozornost Splićana i njihovih gostiju, jer je bila usidrena ispred splitske gradske luke, a potom i u Dubrovniku. Prema procjeni poznavatelja cijena na tržištu plovila, njezina se vrijednost procjenjuje na 450 milijuna dolara, a u Operinoj pratnji su još dvije manje jahte, duge 90 i 45 metara.

image

Šeik Abdullah bin Zayed Al Nahyan u obilasku Dubrovnika

TONCI PLAZIBAT CROPIX

Prema podacima specijaliziranog portala Super Yacht Times, izgrađena je u njemačkom brodogradilištu Lürssen, te naručitelju isporučena ove godine, a njezin dizajn potpisuje britanski projektant Terence Disdale čije je ime sinonim za dizajn i uređenje megaplovila.

image

Ministarsku dužnost obnaša već 17 godina

TONCI PLAZIBAT CROPIX

Šeik Abdullah bin Zayed Al Nahyan snimljen je i tijekom šetnje Stradunom u društvu članova obitelji i pratnje, gdje je uživao u ljepotama i znamenitostima povijesne jezgre Dubrovnika. U braku je sa Alyazijom, ambasadoricom dobre volje UN-ove specijalizirane agencije za hranu i poljoprivredu (FAO) te podiže petero djece.

image

Šeik ima petero djece

TONCI PLAZIBAT CROPIX
Linker
22. travanj 2024 18:04