J

 ZUMAPRESS.COM/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA
Ponovno slobodna

Bivša manekenka i medijski mogul službeno su razvedeni, nije dobila sve što je htjela

Pripale su joj dvije vile i 250 milijuna funta, ali nije dobila sve što je htjela jer su medijski mogul i njegova odrasla djeca iz bivšeg braka vraški dobri pregovarači.

Pripale su joj dvije vile i 250 milijuna funta, ali nije dobila sve što je htjela jer su medijski mogul i njegova odrasla djeca iz bivšeg braka vraški dobri pregovarači.

Gotovo dva mjeseca nakon što su se bivša manekenka Jerry Hall i medijski mogul Rupert Murdoch odlučili razvesti, njihov šestogodišnji brak službeno je okončan ovog tjedna. Sklopili su prihvatljiv dogovor što potvrđuje zajedničko priopćenje koje je u srijedu navečer objavila njujorška PR tvrtka Rubenstein: "Jerry Hall i Rupert Murdoch finalizirali su razvod. Ostaju dobri prijatelji i žele jedno druge sve najbolje".

U priopćenju je rečeno da je manekenka odustala od brakorazvodne parnice na sudu u Los Angelesu gdje je njezina odvjetnica Judy Poll prije nekoliko tjedana pokrenula taj postupak. Zatražila je, naime, da se detaljno utvrdi što sve posjeduje medijski mogul s posebnim naglaskom na stanje na njegovim bankovnim računima koliko ih god imao, kako bi se utvrdila bračna stečevina. Budući da su se bivši supružnici ipak dogovorili mimo suda, parnica otpada.

Izgleda da se 66-godišnja Jerry Hall majstorski postavila u pregovorima oko iznosa brakorazvodne popudbine, međutim, ni 91-godišnji Rupert Murdoch nije naivac. Osigurao se predbračnim ugovorom ali manekenka je zbog poteza (blefa?) svoje odvjetnice na sudu u Los Angelesu navodno izvukla puno više. Doduše, Murdochovi izvori navode da je riječ o 50 milijuna funta dok njezini tvrde da je dobila 250 milijuna funta i dvije vile, piše Daily Mail.

image

Jerry Hall i Rupert Rupert Murdoch 2019. na Barbadosu

MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Sukobili su baš se oko nekretnina. Jerry htjela je njihovu velebnu rezidenciju s vinogradom od 14 hektara u Bel-Airu vrijednu 150 milijuna dolara te 200 milijuna dolara vrijedan ranč u Montani, ali njegovi nasljednici, djeca Prudence (64), Elisabeth (53), Lachlan (50) i James (49) za to nisu htjela ni čuti. Na kraju se bivša supruga Micka Jaggera morala zadovoljiti s 12 milijuna funta vrijednom rezidencijom Holmwood House u Engleskoj te vilom u St. Tropezu, ali zauzvrat je dobila mnogo veću financijsku otpremninu.

Pa ipak, unosno razvedena manekenka na začelju je popisa bivših supruga milijardera. Uvjerljivo vode Melinda Gates sa 65 milijardi dolara nakon razvoda od osnivača Microsofta Billa Gatesa te MacKenzie Scott, bivša supruga osnivača Amazona Jeffa Bezosa: njezina je brakorazvodna nagodba iznosila oko 38 milijardi dolara. Čini se da je Rupert Murdoch odlično prošao.

Linker
27. travanj 2024 21:43