Godinama šutio

Bono Vox otkrio je detalje dugo čuvane obiteljske tajne i šokirao bliske rođake

Frontman irskog benda U2 u lipnju je javnosti otkrio da ima polubrata, a sada je razotkrio o kome se radi i s kim je njegov tata Bob Hanson imao aferu.

Irski glazbenik Paul David Hewson, frontmen planetarno popularnog benda U2 poznatiji kao Bono Vox, u lipnju je šokirao javnost priznanjem da ima polubrata koji je rođen iz afere njegovog tate Boba i jedne prelijepe žene. Tu je stao s razotkrivanjem obiteljske tajne, a ovih dana u intervjuu za Irish Times otkrio i detalje. Njegov polubrat Scott Rankin, burzovni analitičar i državni službenik rođen je šezdesetih godina prošlog stoljeća kao plod kratke ljubavne afere njegovog oca i njegove tete Barbare. Bonova majka Iris umrla je 1974., kada je glazbenik imao 14 godina, ne znajući za nevjeru, a Bono je istinu otkrio tek 2000., godinu dana prije nego što mu je od karcinom preminuo i otac Bob Hewson.

Lijepa Barabara koja još jedina živa iz te afere, bila je Bonova ujna, odnosno bila je udana za brata Bonove majke Iris, a glazbenik je rekao kako je cijeli život osjećao da mu je Scott Rankin s kojim je u vrlo bliskim odnosima, više od bratića.

image

Slavni glazbenik posljednjih godina više je posvećen obitelji i humatiarnom radu pa je tako nedavno posjetio i Ukrajinu

SERGEI CHUZAVKOV/AFP/PROFIMEDIA

‘‘Osjećali smo se kao braća mnogo prije nego što smo saznali dato ustvari i jesmo. Volim Scotta i njegovu majku Barbaru. Morao sam znati da se nešto događa i sigurno sam svog oca smatrao odgovornim za to što je moju majku učinio nesretnom. Saznanje da imam brata pomoglo mi je da shvatim očevo ponašanje u masu situacija. I onda kada je preminula moja majka. Njemu je glava bila na jednom mjestu, a srce na drugom‘‘, otvoreno je progovorio o dugo i dobro čuvanoj obiteljskoj tajni. A o toj tajni do Bonove objave, nije znala niti većina njegove bliske obitelji.

Linker
11. travanj 2024 01:16