Report

Brojni poznati u Umagu: Od skijaša i trenera pa sve do strastvene navijačice Josipe Lisac

Uz velika teniska imena, Plava Laguna Croatia Open Umag okuplja i brojne zaljubljenike u bijeli sport. Estradne i sportske zvijezde ne propuštaju ovih 11 dana profesionalnog, ali i rekreativnog tenisa.

Završeno je 33. izdanje Plava Laguna Croatia Open Umag turnira u kojem je prvi put slavio Australac Alexei Popyrin pobijedivši Švicarca Stana Wawrinku. No zabava se nije odvijala samo na natjecateljskim terenima. Dapače, jednako je uzbudljivo bilo i na tribinama, ali i na terenima brojnih popratnih rekreativnih natjecanja i događanja. Najveću zabavu priuštila nam je Josipa Lisac koja je poznata kao velika ljubiteljica tenisa pa ne čudi da nije propustila niti ovogodišnje izdanje Umaškog ATP-a.

Naime, Josipa je pratila četvrtfinalni meč Stana Wawrinke u kojem je savladao Roberta Carballesa Baenu i prošao u polufinale turnira. Tu je prigodu estradna diva iskoristila za fotografiranje sa slavnim tenisačem o čemu svjedoči i objava na njezinom Instagramu na kojoj sretno pozira uz tenisača.

Josipa nije propustila niti prigodu na tribinama kratko porazgovarati s našim najslavnijim tenisačem Goranom Ivaniševićem koji, iako već dugo izvan terena, ne propušta ATP u Umagu te je jedan od najvećih prijatelja turnira. A Goran ima i potencijalnog nasljednika na terenu. Petnaestogodišnji Emanuel Ivanišević dokaz je da jabuka ne pada daleko od stabla te da je Goranova strast za tenisom bila "nasljedna". Tako smo ga imali priliku vidjeti i na terenu gdje je trenirao s talijanskim tenisačem Marcom Cecchinatom. Tata Goran sve je budno pratio uz teren, a ako je suditi po fotografijama jako je ponosan na sina. Baš kao i Marin Čilić koji je svoje slobodno vrijeme proveo u društvu sina Balda s kojim je zaigrao nogomet.

image

Emanuel Ivanišević

GORAN SEBELIC CROPIX
image

Marin Čilić sa sinom Baldom

GORAN SEBELIC CROPIX

Uz teren je sjedio i naš trenutno najuspješniji skijaš Filip Zubčić koji je pratio meč između Duje Ajdukovića i Dine Prižmića. U njegovu društvu bila je i djevojka Ana Vukoja s kojom ga, zbog njegovog gustog rasporeda, nemamo često priliku vidjeti.

image

Filip Zubčić

GORAN SEBELIC CROPIX

Meč u kojem je Alexei Popyrin izborio finale zaintrigirao je i Linu Červara bivšeg izbornika rukometne reprezentacije. Dok finalni meč nije propustio ni Boris Vujčić. Guverner Hrvatske Narodne Banke za ovu je prigodu klasično odijelo i kravatu zamijenio majicom kratkih rukava s kojom je jasno dao do znanje tko je bio njegov favorit.

image

Boris Vujčić i Slavko Rasberger

GORAN SEBELIC CROPIX

Interesantno je bilo i na Stars Open Touru koji se ove godine po četvrti puta održao u sklopu Plava Laguna Croatia Opena u Umagu. Pa smo tako od 26. do 29. srpnja mogli vidjeti kako se na terenu snalaze brojne zvijezde među kojima su bili brazilski model i lanjski pobjednik „Plesa sa zvijezdama” Pedro Soltz, šahovski velemajstor Alojzije Janković te odvjetnik Mate Matić. Još jedna tradicija Umaškog ATP-a je i VIP turnir by Podravka u kojem su ove godine slavili Mihovil Švigir i Boro Vujović, a uz njega održalo se i 33. izdanje novinarskog turnira Memorijal Ico Kerhin čiji je ovogodišnji pobjednik slovenski novinar Peter Pevc. U ovih 11 uzbudljivih teniskih dana održani su i Road to Umag by Podravka te Kids Week by Podravka u sklopu kojeg su najmlađi imali priliku zaigrati tenis s nekim od zvijezda glavnog turnira i svojim idolima pokazati sva svoja teniska znanja i vještine.

image

Goran Ivanišević na Kids Weeku

GORAN SEBELIC CROPIX

Ove je godine održano i četvrto izdanje ITF Wheelchair Croatia Opena Umag by HEP. Turnir je to koji okuplja izvrsne tenisače u kolicima i koji se igra na Grand Standu terenu, drugom po veličini u centru Stella Marisa. U vrlo uzbudljivom finalu koji je trajao više od dva sata slavio je talijan Luca Arca i tako postao četvrti različiti pobjednik turnira za tenisače u kolicima. Najuspješniji Hrvat u ovom je dijelu turnira bio Anto Joskić koji je samostalno izborio polufinale te slavio u konkurenciji parova s Austrijancem Martinom Legnerom. Tom se prilikom na suradnji i pomoći Joskić zahvalio sponzoru turnira, HEP-u, te Plavoj Laguni glavnom sponzoru i organizatoru Plava Laguna Croatia Opena Umag: „Sve je i ovoga puta prošlo jako dobro s organizacijske strane turnira. Jako smo zadovoljni odazivom natjecatelja, a finale je bila prava poslastica koja je trajala skoro dva i pol sata, a Josef Riegler imao je u trećem setu čak pet meč-lopti, ali je Arca uspio sve spasiti i preokrenuti.“

image

Luca Arca pobjednik ITF Wheelchair Croatia Opena Umag by HEP

MERLO DE GRAIA AKA NEVEN JURJAK
image

ITF Wheelchair Croatia Open Umag by HEP finale parova

PETAR KURSCHNER

Među rekreativnim turnirima istaknuo se i šesti po redu HEPi turnir koji je održan na terenima Umag Tennis Academyja. Turnir je to koji HEP Opskrba organizira za svoje kupce i kupce HEP Energije iz Slovenije, a ovog puta su slavili Maja Mahne i Slaven Mađarić. Pehar im je uručio Goran Ivanišević koji je s njima proveo i vrijeme nakon završetka mečeva. „Danas je bio sjajan dan na HEPi turniru! Pobjednici su nam pružili uzbudljive mečeve i zasluženo osvojili naslove. Čestitam im na uspjehu i borbenosti tijekom igre. Uvijek je poseban osjećaj biti dio ovog događaja koji HEP Opskrba podržava kao sponzor Plava Laguna Croatia Opena Umag, najstarijeg turnira u ovom dijelu Europe. Vidjeti kako se ovaj turnir razvija iz godine u godinu zbilja me raduje i ponosan sam zbog tog doprinosa teniskoj zajednici“, tom je prilikom izjavio Goran.

image

Goran Ivanišević na HEPi turniru

ANTONIO PALJUH
image

Goran Ivanišević čestitao Anti Joskiću na naslovu u parovim na ITF Wheelchair Croatia Openu Umag by HEP

MERLO DE GRAIA AKA NEVEN JURJAK

Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Gloria x ATP Umag

Linker
22. travanj 2024 10:50