Damir Urban

 NEJA MARKIčEVIć /CROPIX
Nostalgičan glazbenik

Damir Urban objavio fotografiju iz mladosti: Prisjetio se prvog posla, a mnoge je iznenadio i njegov izgled

Riječki glazbenik poznat je po tome da rijetko javno dijeli trenutke iz svog privatnog života pa je mnoge iznenadio njegov najnoviji potez na društvenim mrežama.

Riječki glazbenik poznat je po tome da rijetko javno dijeli trenutke iz svog privatnog života pa je mnoge iznenadio njegov najnoviji potez na društvenim mrežama.

Riječki glazbenik Damir Urban gotovo nikada ne dijeli trenutke iz privatnog života na društvenim mrežama pa je svoje pratitelje na Instagramu ugodno iznenadio svojom posljednjom objavom. Urban je, naime, objavio fotografiju iz mladosti i prisjetio se svog prvog posla na kojem bi ga danas malo tko mogao zamisliti, a i na fotografiji iz tog vremena tek bi ga rijetki mogli prepoznati.

"Otprilike 1986. godina - taman nakon što sam se uspio osloboditi služenja vojnog roka, a nekoliko godina prije nego što sam upisao studij Likovne kulture u Rijeci. Moje prvo radno mjesto, u sada već desetljećima ugašenoj riječkoj Tvornici pumpi i brodske opreme Rikard Benčić", napisao je 55-godišnjak.

Fanove je oduševio njegov izgled s naočalama, ali i kosa s kojom ga je danas teško zamisliti. "Super slika", "Lijepe mladosti", "Imao si kosu", samo su neki od komentara na glazbenikovu fotografiju.

Inače, Urban je na glazbenoj sceni gotovo četrdeset godina, a iza njega su brojni glazbeni hitovi među kojima su i "Budi moja voda", "Mjesta za mene", "Mala truba". U lipnju 2023. godine nastupao je u Areni Zagreb sa svojim bendom uz podršku Simfonijskog orkestra HRT-a na koncertu koji je trajao više od tri sata. Ovo je ujedno bio i Urbanov najveći koncert u karijeri, a na pozornici mu se tada kao gost pridružio i Rade Šerbedžija. A osim odličnog koncerta u Areni, Damir je također bio jedan od članova žirija u četvrtoj sezoni natjecateljskog showa "The Voice".

Što se tiče privatnog života, u sretnom je braku sa sveučilišnom profesoricom Milicom Czerny-Urban s kojom ima sina Istoka Zolu i kćer Iskru Noru. Za dvanaest godina mlađu suprugu ima samo riječi hvale. "Žena mi je sve u životu. Kakav god bio dan, na kraju se vraćaš doma svojoj osobi. Milica nema nikakvu kalkulaciju, ako mi nešto kaže što mi ne paše, koliko god me nerviralo i ne želim to čuti, ona to sigurno govori iz dobre namjere. Čak i da govori krivo, namjera je dobra. Imamo zajedničke ciljeve da nam bude dobro i da djeci bude dobro", rekao je Urban u razgovoru za Gloriju.

S njima u Rijeci živi i Damirov sin Malik iz pjevačevog prvog braka, a u intervjuu je komentirao odnos svoje troje djece. "Odlično se slažu s obzirom na to da su Istok i Iskra zaljubljeni u njega, a kada su malci sami, često je rat jer kći misli da je velika šefica, a on je stariji i mora joj popuštati pa mu to ide na živce. Stoga je Malik osoba koja ih povezuje i miri. On je spona između njih", objasnio je tada glazbenik koji već godinama uspješno balansira između glazbene karijere i obiteljskih obveza.

Linker
27. travanj 2024 03:51