VOJKO BASIC CROPIX
skriveni talent

Danijela Dvornik postaje spisateljica: ‘Pišem priču, sve mi se posložilo u glavi‘

Poznata Splićanka u svom bračkom domu uživa istražujući svoj talent za pisanje, a najavila je i kako namjerava izdati prvu priču.

Poznata Splićanka u svom bračkom domu uživa istražujući svoj talent za pisanje, a najavila je i kako namjerava izdati prvu priču.

Danijela Dvornik, udovica kralja funka Dine Dvornika, ne krije koliko joj odgovara život u maloj sredini na otoku. Rođena Splićanka preselila se u malu obiteljsku kuću na Braču, a dane provodi u poljoprivrednim radovima, šetnjama, tjelovježbi i - pisanju. Naime, Danijela je otkrila kako uskoro ulazi u književne "vode", što je njezina dugogodišnja želja.

"Možda niste znali ali mnogo od nas žena u familiji ima dara za pisanje. Svi pišemo a ništa ne izdajemo. Ne znam zašto je to tako, možda zato jer smo kritične prema sebi, zato što se nismo oslobodile društvenih okova, a htjele bi biti iskrene i brutalne. U mom slučaju, ja sam na tom putu jer ne mogu prihvatiti iskrivljenu vlastitu sliku i istinu", otkrila je Danijela na društvenim mrežama, dodavši da voli pisati te kako je pohađala tečaj pisanja.

"Nekoliko puta sam započinjala i isto toliko puta odustajala. Osjećala sam se nespremno, pod utjecajem svakojakih emocija, osjećala sam neobjektivnost, kao da pišem o onom što bih htjela, a ne o onom što ja jesam. Onda su mi u ruke došle knjige Mani Gotovac koje sam gutala u dahu. Očarala me svojom istinom, jednostavnošću i hrabrošću u izražavanju. A i ona je to pisanje ostvarila u poznim godinama, ne bez razloga. Nikad nisam htjela pisati dosadnjikavu autobiografiju, htjela sam roman, životnu priču obojenu svim onim bojama što život nosi iz perspektive žene. I eto me. Pišem priču. Ne znam kada ću je završiti, ali znam da hoću ovog puta jer mi se sve posložilo u glavi", istaknula je Dvornik, koju na Instagramu prati više od 108 tisuća korisnika.

Mnogi od njih s oduševljenjem su dočekali vijest o Danijelinoj prvoj knjizi. Jedna je pratiteljica istaknula kako je uživala čitajući Danijelin blog, a druga se našalila kako odmah želi rezervirati svoj primjerak knjige.

Linker
27. travanj 2024 09:58