OBITELJSKI TRENUCI

Davor Jurkotić o omiljenoj uskrsnoj tradiciji: ‘Uvijek pobijedi sin Maks, ima neku taktiku‘

Komičar i voditelj Davor Jurkotić, koji se trenutno natječe u popularnom showu "Zvijezde pjevaju", otkrio nam je kako slavi Uskrs s obitelji te tko ima koja zaduženja.

"Meni je obitelj uvijek na prvom mjestu, u svakom pogledu. Posljednjih desetak godina odbijao sam mnoge poslovne angažmane upravo zbog moje djece. Smatram da čovjek, ako ima obitelj, treba biti uz bližnje i provoditi što više vremena s njima, osobito dok su još mladi. Smatram da sam svojoj djeci dao temelj za kasniji život. Obitelj se baš kao cvijeće treba zalijevati da ne uvene. Uvijek pazim da za blagdane budem s njima i obožavam vrijeme provoditi s obitelji - to sam ja", govori nam hrvatski komičar i voditelj Davor Jurkotić kojeg javnost ovih dana prati kako se natječe u popularnom HRT-ovom showu "Zvijezde pjevaju". Komičar nam je otkrio kako kod njega izgledaju pripreme za Uskrs te najdražu tradiciju oko blagdana koju je prenio i na svoje sinove, 13-godišnjeg Maksa i 7-godišnjeg Franka, koje je dobio u braku sa suprugom Verom.

"U jednoj kutiji u podrumu čuvamo sve uskrsne dekoracije, a tradicija je da svake godine dolazi zec i ostavlja poklone - tako je bilo i kad sam ja bio dijete. Stariji sin Maks sve razumije pa mu više nije toliko zanimljivo, ali zato Franko uživa u mojim pričama o zecu. Nedavno sam mu rekao da sam u šetnji naletio na ogromnog, šarenog zeca s izrazito velikim ušima, koji u košari nosi puno jaja, a on se zainteresirao za priču i ispitivao sve o njemu", opisuje Davor koji je javnosti poznat po ulozi u legendarnoj emisiji "Bijele udovice" i svom autorskom programu "U zdrav mozak". Da je u njegovoj kući euforično i uvijek nasmijano i nije neka tajna, a sada nam je i opisao kako kod njih izgleda slavlje Uskrsa i što se sve može pronaći na blagdanskoj trpezi.

"Tradicionalno svake godine idemo kod mojih roditelja na obiteljski ručak za Uskrs, no s obzirom na to da su supruga i sinovi prehlađeni, ostat ćemo kod kuće. Obično subotom popodne bojimo jaja, dodajemo motive s raznim naljepnicama, flomasterima tako da te pisanice stvarno budu raznolike. Moji sinovi naprave veliki nered kod kuće, boje bude čak i po zidovima. Naš uskrsni stol bude prepun hrane, a neizostavni su šunka, sir, francuska salata i pinca", ispričao je Jurkotić i otkrio da ima neobično zaduženje.

"Ja sam u obitelji zadužen da pojedem razbijena jaja, i uvijek kada netko izgubi u tuckanju s pisanicama – sve ja moram pojesti... Iako trenutno pazim s prehranom, preživjet ću to jer jaja nemaju puno kalorija. Kada je riječ o tuckanju s pisanicama, uvijek pobjeđuje moj stariji sin Maks koji očito ima neku taktiku koju još uvijek nismo prokužili", prepričava te se za kraj sjetio i svoje pjevačke mentorice Gine Damjanović iz showa "Zvijezde pjevaju" kojoj je na Veliku subotu rođendan, baš onda kad i nastupaju.

"Supruzi sam rekao da jedva čekam doći kući za Uskrs i ne mogu zamisliti da ostanem u Zagrebu. Ipak, s ekipom iz showa "Zvijezde pjevaju" sam se zbilja povezao i svi smo kao jedna cjelina. Nema podmetanja nogu, svi smo baš pravi prijatelji. U subotu osim što nastupamo je i mojoj pjevačkoj mentorici Gini rođendan pa smo joj pripremili malo iznenađenje, to je dokaz koliko smo se svi zajedno povezali", zaključuje Jurkotić.

image

Gina Damjanović i Davor Jurkotić

DARIO NJAVRO ZA HRT
Linker
19. travanj 2024 18:44