Umalo su zaboravili

Domaći glumac slavi 14. godišnjicu braka, a ‘molili‘ su ga da joj ne upropasti život

Predviđanja da će im brak propasti, koja su im u šali izrekli njegov otac i omiljen profesor, nisu se obistinila, što je glumac dokazao romantičnom objavom.

Zagrebački glumac Asim Ugljen nedavno je sa suprugom Martom Bolfan Ugljen, obilježio dan kada su jednom drugom u matičnom uredu prije četrnaest godina, rekli "da". Kako je duhoviti glumac priznao, ove godine oboje su zaboravili na godišnjicu. Ionako su se prilike kada su, poput konvencionalnih bračnih parova, otišli na večeru sa svijećama i umilnim zvucima violine, mogle izbrojati na prste jedne ruke, ako i toliko. Naravno, romantičnih večera ne manjka, ali kad njima odgovara, a ne kada im to "nalaže" crveno zaokružen datum na kalendaru ili alarm na mobitelu.

Na sreću,"predviđanja" Asimovih bližnjih o tome kako bi mogao završiti njegov brak s lijepom zagrebačkom glumicom koju je upoznao tijekom studija na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti, oca Ranka te njemu dragog profesora Zlatka Svibena, nisu se obistinila. Kad su, prohodali, profesor ga je tobože ozbiljno zamolio neka Martu ostavi jer mu je najbolja studentica glume - bila bi strašna šteta da je pokvari.

Njegov otac, poznati zagrebački kirurg, zamolio ga je da Marti, njemu silno dragoj mladoj ženi, ne upropasti život tim brakom. "Kad je zatrudnjela, moj otac mi je rekao da ću upropastiti život dobroj mladoj ženi i rekao mi je da neću izdržati dva tjedna u braku i da je ostavim jer to nije zaslužila. Strgao sam mu se od smijeha. Nitko nam nije predviđao više od par mjeseci. A ja sam se smijao. Nevjerni Tome, zajebali ste se svi u računici, 12 godina braka i 15 veze", prisjetio se svojedobno.

Međutim, glumac kojem pamtimo po brojnim ulogama, među ostalim i kao Josipa Tepavca u seriji "Kud puklo da puklo", svima je dokazao koliko griješe. Obožava suprugu, ona je uza sve njegove pošalice na društvenim mrežama, za njega jedina i najvažnija. Treba dodati kako dijele sličan smisao za humor. U zagrebačkom glumačkim krugovima još se prepričava zgoda kad mu je Marta 1. travnja, "prodala" prvoaprilsku vijest da očekuje njihovo treće dijete. On je već smislio ime Vatroslav, rodi li sina, a u traganju imena za kćer prekinula ga je Marta i otkrila mu da se samo zezala.

"Nitko nam nije predviđao više od par mjeseci. A ja sam se smijao. Znao sam... Nevjerni Tome, zajebali ste se svi u računici, iza nas je 12 godina braka i 15 godina veze", stoji u objavi kojom je čestitao supruzi godišnjicu prije dvije godine.

image

Asim Ugljen sa suprugom Martom 2016.

LIVIO ANDRIJIC CROPIX

Dobili su sina Dinu (14) i kćer Lejlu (9) koja poput svog tate voli veslati u rijekom Mrežnicom u kajaku. Ponosno ju je prozvao svojom malom gusaricom jer Lejla zbilja sjajno manevrira brzacima, s tatom koji je uvijek ima "na oku". Vjerojatno će u obiteljskom domu na rijeci proslaviti značajni dan, grleći jedno drugo, sretni što je pred njima još toliko lijepih godina i što imaju predivnu djecu.

Linker
20. travanj 2024 05:45