Šok i nevjerica!

Asim Ugljen postao Ekrem Ravnozemljaš: ‘Skeptičan prema knjizi, a pun povjerenja prema Googleu‘

Zagrebački glumac u ulozi ravnozemljaša Ekrema, junaka digitalnog doba, najavljuje dvostruki album ‘Karamba!‘ legendarnog Zabranjenog pušenja, benda uz čije je hitove odrastao.

Bolje da se glumac Asim Ugljen pridružio Seji Sexonu i ekipi na snimanju spota o ravnozemljašu Ekremu, kojim Zabranjeno pušenje najavljuje svoj novi dvostruki album Karamba!, nego da su se Sejo i ekipa pridružili Asimovoj piratskoj družini na avanturi kajakom po Mrežnici.

Potencijalne opasnosti i nevolje u svakom su slučaju za sve njih ovako mnogo manje, a dobitak je - višestruk.

image

Ekrem se aluminijskom folijom na glavi štiti od štetnog utjecaja 5G mreže

DIK-KONCERT

Elem, o čemu se dakle tu radi? Legendarni sarajevski bend napokon ima novi dvostruki studijski album, a prvi od živopisnih likova koje su na njemu opjevali i prvi kojeg predstavljaju svojoj publici je novovjeki alternativac Ekrem.

"Ekrem je junak naših dana – skeptičan prema knjizi, ali pun povjerenja prema znanju s google tražilice, muškarac otvorenih čakri, ali i mozga plombiranog aluminijskom folijom kojom se štiti od štetnih utjecaja i kontrole telekomunikacijskih divovova koji upravljaju 5G mrežom. Kao i većinu likova iz mojih pjesama, ni ovog nisam izmislio, već sam ga prepisao iz naše svakodnevice. Ekrem je čovjek čvrstih uvjerenja, nepovjerljiv prema nauci, ali prijemčiv za najrazličitija alternativna učenja i teorije zavjere. Vjerujem da će mnogi u njemu prepoznati nekog iz svoje okoline i da će pjesma o njemu naći put do publike", govori legendarni glazbenik Sejo Sexon, frontmen benda i autor većine pjesama na albumu.

image

Mali muški razgovori Asima Ugljena i Seje Sexona o teorijama zavjere

DIK-KONCERT

Četiri godine nakon studijskog albuma "Šok i nevjerica" i koncertnog albuma "Live in Skenderija 2018", Zabranjeno pušenje konačno objavljuje novi dvostruki album, čiji je izlazak najavljen u petak 3. lipnja 2022., i to kako kaže Sejo Sexon - istodobno u svim zemljama svijeta.

Čitajte i: NAŠ SE GLUMAC OPORAVIO OD TEŠKE BOLESTI I POTPUNO SE POSVETIO SVOJOJ STRASTI

Album Karamba! donosi 16 novih pjesama, a najavljuje ga singl Ekrem za koji je upravo snimljen i spot. Režirao ga je Tomislav Fiket, "pridruženi član" Zabranjenog pušenja, fanovima benda poznat po spotovima za hitove "Možeš imat' moje tijelo", "Mile Hašišar", "Poso, kuća, birtija", "Pupoljak", "Počasna salva", "Dobro dvorište", "Modni guru"…

image

Redatelj spota je 'pridruženi član' Zabranjenog pušenja Tomislav Fiket

DIK-KONCERT

U spotu glume članovi Pušenja Angie Zebec i Sejo Sexon, a u ulozi Ekrema okušao se zagrebački glumac Asim Ugljen, kojeg znamo po upečatljivim rolama u serijama "Kud puklo da puklo" i "Crno-bijeli svijet".

image

Sejo Sexon je Asimov idol iz mladosti

DIK-KONCERT

O iskustvu sa snimanja, Asim je na svojim društvenim mrežama objavio emotivan post: "Ono kad rasteš na nečijoj glazbi, a na kraju završiš kod njih u spotu. Hvala Fiketu što mi je ukazao čast i povjerenje i pozvao me u novi spot Zabranjenog pušenja, "Ekrem." Naravno, poremećeni ravnozemljaš Ekrem sam ja. Hvala Seji, Angie i Traku na divnom iskustvu. "U Zenicu kada pođem ja…" Meni su se fakat svi dječji snovi ostvarili."

Linker
02. travanj 2024 04:33