INSTAGRAM ZVIJEZDA

Dora Predojević otkriva kako je privukla 80.000 pratitelja te čime se želi baviti u budućnosti

Iza instagramskog profila dorica505 krije se 30-godišnja Dubrovčanka Dora Predojević, magistrica turskog jezika i književnosti te ukrajinskog jezika i književnosti koja je svoj profil na toj društvenoj mreži otvorila prije deset godina. Ispočetka je dijelila crtice iz života i stvari koje su je zanimale kao što su putovanja i modne kombinacije. Ljudi su je malo-pomalo primjećivali i lajkali, njihov broj se povećavao, pa se Dora od 2018. ovim poslom bavi profesionalno, a na Instagramu ima gotovo 80 tisuća pratitelja.

Koliko vremena vam je trebalo da se etablirate kao influencerica?

To je sve išlo polagano, za dobre stvari treba vremena, smatram da ima još mjesta za napredak i razvoj! Zaista mi je velika čast i pričinjava mi veselje činjenica da me prati 80 tisuća ljudi, što je broj stanovnika jednog većeg grada u Hrvatskoj. Pritom zadržati njihovo povjerenje i pozornost smatram velikim uspjehom, tako da im hvala svima što su i dalje uz mene.

image

Dora Predojević

VEDRAN PETEH CROPIX

Koliko se promijenila influencerska scena od vaših početaka?

Instagram se jako promijenio, prije je bio ležerniji, no, s druge strane, bilo je i manje posla. Kad je influencerski marketing stupio na scenu, postao je manje hobi, a više posao, no ja ga još gledam kao svoju ljubav i nadam se da neću izgubiti taj osjećaj.

Koji je sadržaj vašim pratiteljima najzanimljiviji?

Definitivno bih se jasno svrstala u modne influencere, smatram da me velika većina prati upravo radi modnih kombinacija i htjela bih da to tako ostane.

Po čemu ste specifični u odnosu na druge influencere?

Kako se kaže - "sto ljudi, sto ćudi", tako smo i mi svi različiti. Ne bih htjela isticati neke prednosti ili mane, smatram u suštini da svaku osobu karakter izdvaja od neke druge, ali svi mi zapravo radimo isti posao na svoj način. Ima dosta kolega koje cijenim i poštujem, koje bih osobno pratila i da ih ne poznajem.

Gdje se vidite u budućnosti?

S vlastitom modnom markom! Oduvijek mi je bio san imati vlastiti brand i nositi odjeću koju sam sama dizajnirala.

image
VEDRAN PETEH/ CROPIX

Kako biste opisali svoj odjevni stil?

Rekla bih rock chic. Oduvijek volim kombinirati robusne muške komade s onim ženstvenima.

Što vam je u odijevanju najvažnije?

Da se u odjevnoj kombinaciji dobro osjećam. Nikad neću odjenuti nešto u čemu se ne osjećam dobro, mislim da se to vidi na van. Ne podliježem trendu, već se nastojim uklopiti u određeni trend koji mi se osobno sviđa.

Koji su vam najomiljeniji komadi odjeće?

Sve oversize, pretpostavljam. Muški sako s prenaglašenim ramenima, sve cipele koje imaju zadebljane potplate, ali i mala crna haljina.

Koji su ključni komadi u vašem zimskom stilu?

Dobar kaput, dobre čizme i torba! Znamo da se zimi outfit ispod ne vidi, pa bih naglasak stavila na ove ključne stvari.

image

Dora Predojević

VEDRAN PETEH CROPIX

Što su vam ključni komadi večernjeg stila?

Pa ja imam dosta raznolik ukus, tako da me se nerijetko može vidjeti u jednostavnim crnim kombinacijama: maloj crnoj haljini s naglaskom na modne dodatke. S druge pak strane obožavam i perje, šljokice, oversized odijela. Kod mene sve dolazi u obzir, ovisi o mom raspoloženju taj dan.

Gdje kupujete?

Stvarno nema pravila. Rekla bih da se većinom ne razlikujem od prosječne žene. Od high street brendova su najčešće Zara, H&M, Mango, COS, &Other Stories, NA-KD, a od dizajnerskih brendova kupujem važnije komade: torbe, cipele, kapute...

Koliko često shoppingirate?

Vjerojatno manje nego što bi čovjek pomislio. Prije sam mnogo više kupovala, ali valjda se s godinama standardi povise i gledaš više na kvalitetu nego na kvantitetu. Htjela bih samo naglasiti da zbog prirode posla mi influenceri imamo i više stvari nego što je jednoj ženi potrebno i da se ne bavim ovim poslom,vjerojatno bih imala manje od pola svog ormara. Moj savjet za kupnju; ako ne vidite barem pet kombinacija koje možete napraviti s određenim artiklom - preskočite!

image
VEDRAN PETEH/ CROPIX

Koji su vam najomiljeniji domaći, odnosno inozemni brendovi?

Što se tiče mode, MateyaNeira, djevojke s kojima radim i u čijoj se odjeći zaista osjećam kao ja, potom Klisab, dečki čiji rad iznimno cijenim i čija sam klijentica, i tu ću stati da ne bih nekoga zaboravila, a ima ih još. Što se inozemnih brendova tiče, obožavam srpske dizajnere, mislim da su oni odlični po tom pitanju i uvijek rado kupujem od njih: Mihano Momosa, Mates, Mom‘s Pants i brojni drugi. Volim i kreacije talijanske kuće Prada te francuske Saint Laurent, oni su moji favoriti.

Koji su vam rituali u njezi kože tijela i lica?

Prednost bih svakako dala njezi kože lica, to mi je svetinja. Mislim da to znaju svi koji me prate. Imala sam ranije problema s tenom, tako da za tretmane lica, kao i kozmetičke preparate, bez problema izdvajam novac. Jednom mjesečno obavezno idem na mehaničko čišćenje, a prakticiram i tretmane poput Dermapena, PRP-a, kemijskih pilinga i slično. Krenuli smo s anti-age terapijom u jednom estetskom centru, a vježbam s privatnim trenerom Ivanom kojeg bih ovim putem htjela pozdraviti jer me čovjek nije vidio dva tjedna.

Koji su vam proizvodi pritom ključni?

Kombiniram razne proizvode, nema tog koji mi je ultimativni zakon. Obvezno radim metodu double-cleansea pa su za mene ultimativni proizvodi dobar uljni čistač, hidratantni gel za pranje lica, serum koji hrani kožu, njegujuća maska sa SPF-om - s naglaskom na ovo zadnje.

image
VEDRAN PETEH/ CROPIX

Što se uvijek može naći u vašoj kozmetičkoj torbici?

Ruž/sjajilo te puder u kamenu.

Kakav make-up volite?

Onaj koji se ne vidi, barem u dnevnim prilikama. Volim kad koža ostavlja dojam prozračnosti i zdravlja, dakle "no make-up" izgled. Što se večeri tiče - skroz suprotno. Volim da je ten "lagan", ali također volim lude boje, naglašene oči, crveni ruž. Što da vam kažem - Blizanac po horoskopu!

Vaš savjet čitateljicama za trendovski look u pet minuta?

Temeljita priprema za sjajan i zdravi look kože, malo pudera, kremasto rumenilo, balzam za usne i maskara.

Linker
17. ožujak 2024 16:51