Emily Blunt

 JAMES VEYSEY/SHUTTERSTOCK
zanimljivo društvo

Emily Blunt na dodjelu Oscara vodi supruga, ali i svoje roditelje: "Baš jako žele biti tamo"

Osim supruga Johna Krasinskija, društvo će joj također praviti majka Joanna Mackie i otac Oliver Blunt.

Osim supruga Johna Krasinskija, društvo će joj također praviti majka Joanna Mackie i otac Oliver Blunt.

Bliži se 96. dodjela prestižnih Oscara, kojima se nagrađuju najbolja ostvarenja u filmskoj industriji, a nominirani su kandidati već od davnih dana u pripremama. No osim što trebaju odlučiti što reći ako prime nagradu i kako se obući, također trebaju odabrati i koga žele kao pratnju na glamuroznoj večeri. I dok je nekima važno da su uz njih partneri i prijatelji, Emily Blunt je, osim supruga, odlučila voditi i roditelje - majku Joannu Mackie i oca Olivera Blunta. Zvijezda filma "Oppenheimer" nominirana je u kategoriji najbolje sporedne glumice, a do ovog postignuća ne bi došlo da nije bilo njezinih roditelja, koji su joj od malena bili podrška, mada na malo neobičan način.

image

Emily Blunt nominirana je za najbolju sporednu glumicu, a nominaciju je dobila zahvaljujući filmu "Oppenheimer"

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK FOR SAG

"Tata je uvijek išao u videoteku po stvarno neprikladne filmove koje bismo onda svi gledali. Jedan od prvih filmova koje sam pogledala bile su "Ralje", i to u dobi od sedam godina. On je uvijek govorio da su to filmovi za cijelu obitelj, ali zapravo ih je birao za sebe, jer smo svi bili prestravljeni. Kada razmišljam o filmovima, to mi je jedno od prvih sjećanja i još uvijek mi je najdraže, čak i sada", rekla je 41-godišnja glumica, piše Daily Mail. Ovo nije prvi put da namjerava voditi roditelje na jedno od značajnih događanja u svijetu filmske umjetnosti. Zadnji put su joj pravili društvo na ovogodišnjoj dodjeli nagrada BAFTA, a sada se nada da će joj pružiti podršku i na dodjeli Oscara.

image

Emily s roditeljima na dodjeli nagrada BAFTA

SHUTTERSTOCK
image

John Krasinski i Emily Blunt

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

"Povest ću Johna i, nadam se, roditelje, kojima je velika želja ići. Tog vikenda je mom tati rođendan! Mislim da bi djeca mogla ostati budna i pratiti dodjelu", rekla je Blunt. Britanska je glumica u braku s Johnom Krasinskijem, zvijezdom serije "The Office", od 2010. godine. Par danas ima dvije kćeri, 9-godišnju Hazel i 7-godišnju Violet.

Ove godine u istoj kategoriji nominirane su i Danielle Brooks (The Color Purple), Americe Ferrere (Barbie), Jodie Foster (Nyad), Da‘Vine Joy Randolph (The Holdovers) za titulu najbolje sporedne glumice. Nominaciju je zaslužila zbog svoje interpretacije lika Kitty Oppenheimer, žene oca atomske bombe. Film "Oppenheimer", iza kojega stoji redatelj Christopher Nolan, zauzeo je prvo mjesto po broju nominacija, dobio ih je čak 13. Inače, Nolan je zbog svojih filmova "Momento", "Inception" i "Dunkirk" već bio nominiran za pet Oscara, ali ih nikada nije osvojio.

image

Cillian Murphy, Emily Blunt i Robert Downey Jr.

JORDAN STRAUSS/SHUTTERSTOCK
Linker
27. travanj 2024 03:28