Tužna vijest

Glumac iz ‘Ratova zvijezda‘ pao na cesti: Obitelj donijela najtežu odluku i iskopčala aparate

Paul Grant doživio je moždani udar na cesti, pronašla ga je policija, nakon što je prebačen u bolnicu shvatilo se da mu nema spasa.

Paul Grant, glumac najpoznatiji po ulogama u kultnim filmskim serijalima, preminuo je iznenada u dobi od 56 godina. Tužnu vijest objavila je njegova obitelj koja je otkrila da su odlučili isključiti aparate za održavanje života. Grant se proslavio ulogom Ewoka u "Ratovima zvijezda, a glumio je i u "Harryju Potteru".

Nesretni događaji krenuli su prošlog četvrtka. Naime tog dana policija ga je pronašla kako leži na ulici bez svijesti. Hitno su ga prebacili u bolnicu gdje je ustanovljeno da je doživio moždani udar. Britanska prometna policija potvrdila je da su njihovi djelatnici pronašli glumca kraj stanice King‘s Cross te da mu je pružena hitna medicinska pomoć ispred postaje 16. ožujka nešto poslije 14 sati. "Izveli su oživljavanje na muškarcu prije nego što su bolničari stigli i preuzeli brigu o njemu. Prevezen je u lokalnu bolnicu u kritičnom stanju", kazao je glasnogovornik.

image

Paul Grant otvoreno je progovorio o svojoj borbi s ovisnostima, još 2014.

JOHN ALEVROYIANNIS/MIRRORPIX/PROFIMEDIA

Liječnici su ga priključili na aparate za održavanje života, no nažalost, nije pomoglo, a obitelj je u nedjelju odlučila da se aparati ipak isključe. Glumac je imao troje djece, a kći Sophie Jayne Grant (28) kazala je da je "shrvana". Za oca je rekla da je bio "legenda u toliko stvari". "Uvijek bi izmamio osmjeh na lice i smijeh kod svih. Tata, volim te, spavaj mirno", kazala je za The Sun. Osim što je glumio Ewoka u četvrtom nastavku "Ratova zvijezda", Paul Grant je u prvom filmu serijala "Harry Potter i kamen mudraca" utjelovio Goblina. Osim toga, glumio je i u filmovima "Willow", "Legenda", "Labirint" i "Deuce Bigalow 2".

Linker
19. travanj 2024 11:41