Jonah Hill

 SHUTTERSTOCK EDITORIAL PROFIMEDIA
Manipulacija u vezi

Isplivale poruke koje je Jonah Hill slao bivšoj. Optužila ga je za emocionalno zlostavljanje

Zvijezda filmova "Jump Street" uvjetovao je bivšoj djevojci kako se treba ponašati i s kim se smije družiti, sve pod krinkom "zdravih granica" koje postavlja u romantičnim odnosima.

Zvijezda filmova "Jump Street" uvjetovao je bivšoj djevojci kako se treba ponašati i s kim se smije družiti, sve pod krinkom "zdravih granica" koje postavlja u romantičnim odnosima.

Američki glumac Jonah Hill i njegova djevojka Olivia Millar, početkom lipnja su postali roditelji prvog djeteta, no glumac se sada mora suočiti s vezom iz prošlosti u kojoj je navodno manipulirao i emocionalno zlostavljao tadašnju djevojku. Naime, za to ga je optužila Sarah Brady, profesionalna surferica i njegova bivša djevojka s kojom je hodao 2021. i 2022. godine.

Sve je krenulo na društvenim mrežama, nakon što je Sarah na Instagram Storyjima objavila niz screenshotanih poruka koje je razmijenila s Hillom do su bili u vezi. Surferici je uputio niz zahtjeva koje je okarakterizirao kao "granice", a neke stavke na popisu su zabrana objavljivanja fotografija u kupaćem kostimu, tražio je da ne radi kao model, da se ne druži s prijateljicama koje su trenutno "nestabilne" te joj je zabranio "neprimjerene" prijateljske odnose s drugim muškarcima kao i surfanje s drugim muškarcima. Zanimljivo, Brady i Hill su se upoznali tako što joj se on javio na Instagram, nakon što je ona objavila fotografiju na kojoj surfa u badiću.

"Ovo su grabnice preko kojih ne prelazim u romantičnim odnosima", napisao je u nastavku poruke. Brady je nakon screenshotova poručila da je ovo upozorenje za sve djevojke: "Ako vaš partner razgovara s vama na ovaj način, krenite smišljati plan za bijeg!", a nakon što su poruke postale viralne, mnogi su se složili da je riječ o manipulaciji u emocionalnom odnosu i Hillovom pogrešnom korištenju termina "granice" koji se koristi u psihoterapiji. Jonah je zapravo koristio termine iz psihoterapije kako bi kontrolirao svoju djevojku.

Inače, za vrijeme njihove veze (kao i prije nje) Jonah Hill je odlazio kod Phila Stutza, slavnog psihoterapeuta, a nedavno je izašao i dokumentarni film "Stutz" u kojem je Hill iskreno govorio o strahovima, emocionalnim problemima i nesigurnostima s kojima se borio, kao i "alatima" kojima ga je Stutz podučio, a koji su mu, kako je rekao, spasili život. Međutim, izgleda da je Hill neke od alata iskoristio za manipulaciju bivše djevojke, na što su uputili brojni komentatori i psiholozi. Termin "granica" inače se koristi kako bi se definirali načini na koje osoba želi zaštiti svoje emocionalno i fizičko dobro, odnosno, granice su mentalni, emocionalni i fizički zidovi kojima se štitimo od iskorištavanja ili zlostavljanja. U ovom slučaju, Jonah Hill je iskoristio "granice" za manipulaciju kojom je uvjetovao drugoj osobi u vezi kako se treba ponašati ako želi ostati s njom u vezi.

"Ako je osoba u vezi emocionalni zlostavljač to ne znači da je loša (najčešće takvo ponašanje dolazi iz njihove prijašnje traume). Istovremeno, naravno da takvo ponašanje nije ok", zaključila je Brady na svom Instagramu, a glumac se još uvijek nije oglasio oko objavljenih poruka.

Linker
28. travanj 2024 10:53