Konačno zajedno

Ivana Plechinger i Doris Pinčić u zanimljivom razgovoru: ‘Da smo barem ovo znale ranije‘

Ivana Plechinger promovirala je novi naslov, a u razgovoru s prijateljicom, otkrila je što ju je navelo da napiše ovakvu knjigu.

Pjevačica i televizijska voditeljica Ivana Plechinger u petak je u Zagrebu predstavila svoju novu knjigu "Da sam ovo barem znala ranije". Riječ je o nastavku njezinog uspješnog prvijenca "Ono što ostaje, uvijek ljubav je", u kojemu je podijelila vlastiti put od duboke tuge zbog gubitka roditelja do vlastite borbe s bolešću.

S Ivanom je na predstavljanju razgovarala voditeljica Doris Pinčić, koju je Plechinger opisala kao svoju "sestru po duši", a publika ih je nagradila gromoglasnim pljeskom.

Ivanu su na predstavljanju podržali sinovi Jan i Vigo, a s pozornice je pozdravila i partnera Doris Pinčić, poduzetnika Davor Guberovića, koji je sjedio u prvom redu.

Plechinger je ispričala kako je ideju za pisanje nastavka dobila na predstavljanju prve knjige u istarskoj školi, kada je pred dvjesto tinejdžerima pričala o svom srednjoškolskom iskustvu i gubitku majke te uočila kako je pozorno slušaju.

"Kasnije sam rekla mužu da bih voljela da je meni u srednjoj školi netko rekao da će sve biti u redu, nemoj se bojati, okreni pažnju na lijepe stvari. Da sam barem ovo znala ranije! Tako je nastala ideja, jer sam odlučila da ću sve ono što sam naučila kroz svoj život za što bih voljela da sam znala ranije staviti u jednu knjigu, da naša djeca to znaju na vrijeme", prisjetila je Plechinger.

image

Ivana sa sinovima Vigom i Janom te suprugom, Brunom Kovačićem

SANDRA SIMUNOVIC/CROPIX CROPIX

Pinčić je priznala kako je u knjigu "zavirila" još dok je bila u tiskari te nije skrivala svoje oduševljenje. Opisala ju je kao "knjigu prijateljicu", a Plechinger je kao neke od glavnih pojmova u knjizi istaknula optimizam i oprost, koji nas uče kako na život gledati i s druge strane.

Linker
23. travanj 2024 19:51