Finale Eurosonga

Ivanka Mazurkijević ususret finalnoj večeri: ‘Atmosfera u gradu je nevjerojatna‘

Pjevačica se sjajno zabavlja u trenutno najluđem gradu Velike Britanije dok nestrpljivo iščekuje finalnu večer ovog uvijek veselog i šarenog natjecanja.

Pjevačicu i kantautoricu Ivanku Mazurkijević koja se trenutno nalazi u Liverpoolu zamolili smo da s nama podijeli par fotografija svog turističkog i intimnog fotografskog dnevnika, a sve dok s nestrpljenjem iščekujemo, nadamo se, moguću pobjedu naših predstavnika - grupe LET 3.

Ivanka je inače velika privatna, ali i poslovna podrška svom suprugu Draganu Martinoviću - Mrletu, s kojim ima dvanaestogodišnju kćer Evu. Skupa potpisuju brojne projekte, a jedan od njih je MrLee & IvaneSky. Za nas je izdvojila maleni dio atmosfere.

"Grad je predivan, mnogi razni povijesni arhitektonski stilovi ga krase, u rasponu od 16. stoljeća pa sve do moderne i suvremene arhitekture. Većina je zgrada iz kasnog osamnaestog i devetnaestog stoljeća. Naime, Englezi jako vole tulumariti, a u spoju s ovim prekrasnim okruženjem, gradskom scenografijom - svaki tulum izgleda još bolje. Mi smo svi odlično, dečki su rastrgani, ali se drže. Uzavrela je atmosfera", poručuje uvijek raspoložena pjevačica.

image

Zbog bogatstva arhitekture Liverpool se smatrao naj-viktorijanskim od svih gradova u Engleskoj.

Privatna arhiva
image

Vrijednost ljepote i kvalitete Liverpoolske arhitekture i dizajna prepoznata je 2004., kada je nekoliko područja u gradu proglašeno UNESCO-ovom svjetskom baštinom.

Privatna arhiva
image

Stanovnici Liverpoola nazivaju se Scousers, prema njihovom naglasku Scouse koji je, navodno, jedan od najnerazumljivijih u Britaniji.

Privatna arhiva
image

Popularnost Beatlesa i drugih skupina iz Merseybeat doba doprinijelo je statusu Liverpoola kao turističkog odredišta.

Privatna arhiva
image

Grad je krcat galerijama, a jedna od zgodnih povijesnih anegdota je i ta da je najpoznatiji brod svih vremena " Titanic" imao registracije upravo grada Liverpoola.

Privatna arhiva
image

Jedan od dražih pubova u gradu.

Privatna arhiva
image

Ivanka Mazurkijević s prijateljicama.

Privatna arhiva
image

Ivanka je uvjerljivo najveći Mrletov fan.

Privatna arhiva
Linker
25. travanj 2024 11:23