mjesec za slavlje

Jasenko Houra slavi 30. godina braka: Suprugu Dianne je upoznao nakon koncerta u Torontu

Osnivač i gitarist Prljavog kazališta, koji i nakon 46 godina od osnutka benda i dalje s jednakim žarom stvara i nastupa, uvijek pronađe vremena za svoju obitelj, naročito rođendanska slavlja koja su rijetka prilika da na istom mjestu okupi prijatelje i svoje najmilije.

Posljednjih mjesec dana u obitelji Jasenka Houra bilo je mnogo razloga za slavlje. Prvo je njegova kćer Dora proslavila 24. rođendan, pa je prije tjedana dana frontmen Prljavog kazališta napunio 63., a ovih dana su on i njegova supruga Dianne proslavili veliku 30-tu godišnjicu braka. Jajo je svoju suprugu upoznao kada je s bendom bio na turneji po Kanadi.

‘‘Svirali smo u Torontu i slučajno sam izašao ispred garderobe i Dianne me sa sestrama zamolila fotografije benda. Pitao sam je kamo možemo izaći nakon koncerta i ponudila se da nam pokaže grad. Počeli smo razgovarati i upoznavati se. I tako je krenulo. Ubrzo je Dianne stigla u Hrvatsku na tri mjeseca i ostalo je povijest‘‘, kazao je jednom Houra o počecima veze sa svojom suprugom koja je zbog njega bez puno razmišljala odselila iz svoje domovine. Jajo i Dianne u braku su dobili troje djece: najstarijeg Ivana Brunu koji živi i radi u Torontu, Mirjanu, inženjerku agronomije i najmlađu Doru koja je prošle godine postala direktorica obiteljske tvrtke ‘‘Houra grupa‘‘.

image

jasneko Houra i kćer Dora

VANESA PANDZIC CROPIX

‘‘Nema tajne za uspješni brak. Sve su to floskule, treba samo puno međusobnog razumijevanja jer to je temelj svake veze.‘‘, kazao je prije par godina na pitanje u njegovoj formuli sretnog braka.

I dok su Jajo i njegova kćer Dora rođendane uz hrpu balona proslavili kod kuće, jer kako je jednom rekao, rođendani su prava prilika da se okupe obitelj i prijatelji, za godišnjicu braka izveo je suprugu na intimnu večeru u jedan zagrebački restoran.

‘‘Mislim da sam dovoljno vremena proveo s djecom, posebno u ključnim fazama njihova odrastanja. Ne znam jesam li bio dobar suprug, ali sam bio dobar otac, koji je želio da mu djeca budu vesela i zamazana od čokolade te da odrastu u ljude koji znaju odakle dolaze i kome pripadaju a da se ne boje života i različitosti‘‘, rekao je prije tri godine za Gloriju.

Linker
05. travanj 2024 09:41