DUGO LJETOVANJE

Jeff Bezos sa zaručnicom stigao i do naše obale: Superjahta viđena nedaleko Dubrovnika

Superjahta prvi je put gurnuta u more u travnju ove godine, a od svibnja bogati par uživa na njoj duž Mediterana - prije nekoliko dana plovili su uz Grčku da bi na kraju doplovili i do nas.

Prije samo par dana par je na svojoj luksuznoj jahti uživao u Grčkoj, gdje im se pridružila i glumica Demi Moore, a sada su stigli i do Jadranskog mora, gdje je Koru uočena kod Elafitskih otoka, kako javlja 24 sata. Koru je superjahta na kojoj se u potpunoj tajnosti radilo više od tri godine, a za nju je Jeff Bezos, vlasnik Amazona i milijarder, izdvojio 500 milijuna dolara. Za mnoge nezamisliva svota, ali za čovjeka čije se osobno bogatstvo procijenjuje na 163 milijarde to je samo kap u moru.

image
MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Bezos cijelo ljeto provodi na jahti sa svojom zaručnicom Lauren Sánchez, a upravo na njoj su i prije gotovo dva tjedna proslavili svoje zaruke. Tada su svoje uzvanike ukrcali u Postianu u Italiji, a u uskom krugu gostiju našli su se, između ostalih, Bill Gates i njegova djevojka Paula Hurd. Par s zaručio u svibnju, kada su svi primijetili skupocjeni dijamantni prsten na njezinoj ruci, ali još nisu javno progovorili o zarukama kao ni o planovima za vjenčanje. Osim prstena kao obećanja vječne ljubavi, Jeff Bezos isprsio se i postavivši na skupocjenu jahtu drvenu skulpturu svoje zaručnice u prirodnoj veličini.

Njihova superjahta ima manju pomoćnu jahtu s heliodromom te još pet glisera, kako bi bili mobilniji kad se žele iskrcati na obalu. Kako god, proizvedena je u tajnosti u Nizozemskoj pod kodnim nazivom Project Y721, a vlasnik joj je dao ime Koru, što je maorska riječ za izdanak paprati - pranamirnicu bogatom željezom koju su ljudi brali od pradavnina. Njezin spiralni motiv čest je u tradicionalnim tetovažama, a smatra se simbolom sreće.

Linker
21. travanj 2024 23:55