SONIA MOSKOWITZ/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA
Nema srama

Još i to! Prvo ju je zlostavljao, a sada bivši JK Rowling svojata zasluge za Harryja Pottera

Slavna spisateljica otkrila je da je još uvijek bila u braku dok je pisala prvi nastavak Harryja Pottera, no da joj je bivši suprug sakrio stranice kako ga ne bi ostavila.

Slavna spisateljica otkrila je da je još uvijek bila u braku dok je pisala prvi nastavak Harryja Pottera, no da joj je bivši suprug sakrio stranice kako ga ne bi ostavila.

Bivši suprug i zlostavljač sada je optužio JK Rowling da "bunca" - nakon što je jedna od najpoznatijih spisateljica na svijetu kazala da je bivši suprug pokušao spriječiti njen odlazak tako što je sakrio neobjavljeni rukopis prve knjige o Harryju Potteru.

Spisateljica koja je zaradila milijune i milijune na svom serijalu o malenom čarobnjaku otvoreno je progovorila o detaljima svog braka, a u podcastu je otkrila da je bivši portugalski TV reporter Jorge Arantes stranice na kojima je ona ispisala "Harry Potter i kamen mudraca" držao kao "taoca", budući da se njihov brak raspao. U podcastu "The Witch Trials of J.K. Rowling", spisateljica je rekla kako se tada bojala da će joj muž spaliti stranice te ih je počela potajno fotokopirati kako bi ih zaštitila u slučaju da nestanu.

image

JK Rowling postala je jedna od najbogatijih spisateljica

MARION CURTIS/STARPIX/SHUTTERSTOCK

Bivši suprug, koji je priznao da je udario Rowling tijekom njihova turbulentnog braka, negira da je ikad uzeo knjigu, čak je iznio nevjerojatnu tvrdnju da joj je on pomogao da je napiše.

U bizarnom bijesnom ispadu iz svoje kuće u Portugalu Arantes je izjavio niz optužbi. "Ne znam zašto govori to što govori sada, možda bunca zbog trogodišnjeg lockdowna od covida. Iznenadio sam se kada sam to pročitao. Poričem to, nema nikakvog smisla. Zašto bih učinio tako nešto? Možda da pitate nju", kazao je bivši suprug spisateljice, prenosi Daily Mail. No nije stao samo na tome, nego je očito htio i sebi pripisati dio zasluga za stvaranje megapopularnog serijala o Harryju Potteru.

image

JK Rowling i Arantes s kćerkicom

SHUTTERSTOCK

"Kada je pisala knjigu, ja sam sudjelovao u tome, čitala ju je meni i ja sam je čitao njoj. Prva knjiga je bila fascinantna, predivno napisana i uvijek mi se sviđalo to što dijelimo strast prema književnosti, pogotovo onoj za djecu. Projekt je bio za sedam nastavaka, a ja sam bio vrlo involviran u prvom i ona to zna. Počela je pisati kada smo bili zajedno", kazao je Arantes.

Par se vjenčao 1992., u Portugalu, u gradu Porto, nakon hirovite avanture u koju su se upustili nakon što su se upoznali u baru. JK Rowling preselila se u taj grad kako bi podučavala engleski, a na preseljenje u Portugal spisateljica se odlučila nakon majčine smrti. Par je dobio kći Jessicu koja sada ima 29 godina. Rowling ga je ostavila samo godinu dana kasnije, nakon što ju je izbacio iz kuće i napao.

Linker
26. travanj 2024 16:01