Cara Delevingne na ovogodišnjoj dodjeli Oscara

 JOHN SALANGSANG/SHUTTERSTOCK
Pozitivna promjena

Karijerni zaokret poznate manekenke: Cara Delevingne iznenadila novim projektom

Radi se o projektu Earthed, online vodiču za održiv stil života s predavanjima i svakodnevnim savjetima zbog kojeg će izbivati s modnih pista.

Radi se o projektu Earthed, online vodiču za održiv stil života s predavanjima i svakodnevnim savjetima zbog kojeg će izbivati s modnih pista.

Projekt pod nazivom Earthed, osmišljen kako bi podučio ljude kako pomoći planetu i sačuvati ga za buduće generacije, razlog je zbog kojeg će manekenka i glumica Cara Delevingne neko vrijeme izbivati s modnih pista. Riječ je o eko-platformi koja će okupljati predavanja poznatih o svijetu prirode, sublimirati najnovija otkrića iz tog polja, ali i dijeliti konkretne upute što pojedinac može učiniti za dobrobit cijelog planeta. Britanski mediji navode kako je glumica i manekenka i prošle godine izbivala s modnih pista, ali zbog problema s ovisnošću koji su sada iza nje.

"Cara se pobrinula da podacima i uputama ‘pokrije‘ kompletno područje održivog načina života, od uzgoja povrća do pomaganja ljudima konkretnim savjetima kako bi shvatili što mogu učiniti da ostvare pomak", rekao je izvor za The Sun. Zbog nove platforme Earthed, izrasle na temelju ekološkog projekta "Initiative Earth" pokrenutog 2021., spremna je promijeniti svoj životni stil. Primjerice, mogla bi prestati putovati privatnim zrakoplovima zbog značajnog ekološkog otiska koji ostavljaju.

Naime, taj otisak smatra se "jednim od najbrže rastućih izvora emisija stakleničkih plinova koji pokreću globalne klimatske promjene", prema Svjetskom fondu za prirodu. Odlučila je postati primjer drugim slavnim ekološkim aktivistima, poput Leonarda DiCaprija i Billa Gatesa, koji se nerado odriču privatnih mlažnjaka.

S novom ekološkom pričom kreće idući mjesec, a gorljivo zalaganje za akcije protiv zagađenja i klimatskog zatopljenja, što ju zaokuplja od siječnja 2019., kada je s prijateljicama, sestrama Christabel i Ruby Reed, pokrenula ekološku kampanju MyEcoResolution, ispunjavaju je do te mjere da se psihički stabilizirala i riješila ovisnosti.

"Cara je jako strastvena oko ovog projekta i oduševljena je lansiranjem Eartheda", rekao je izvor "The Suna" dodajući da će se Earthed djelomično financirati donacijama korisnika, no biti će besplatan za korisnike slabije platežne moći.

Linker
27. travanj 2024 06:57