USKORO VANI

Kolege su zaboravili zvijezdu koja je umrla prošlog mjeseca, no sad će joj se odati počast

Britansko-australska pjevačica, glumica i aktivistica, preminula je 8. kolovoza. Ove bi godine slavila 74. rođendan.

Strip koji slavi život Olivije Newton-John, najpoznatije po glavnoj ulozi u srednjoškolskom mjuziklu “Briljantin” iz 1978., trebao bi biti objavljen 21. rujna, pet dana prije rođendana glumice i pjevačice koja je nedavno preminula.

Iza stripa njoj u čast, koji sadrži 36 stranica, stoji studio TidalWave Comics.

Newton-John rođena je u Cambridgeu u Engleskoj 1948. Osvojila je četiri Grammyja i brojne druge nagrade, među kojima i American Music Awards. Najpoznatija je svakako po ulozi u “Briljantinu”, filmskoj adaptaciji istoimenog mjuzikla, u kojem joj je partner bio John Travolta.

image

Olivia Newton-John

MOVIESTORE/SHUTTERSTOCK MOVIESTORE/SHUTTERSTOCK

Kada je objavljen, "Briljantin" je bio veliki hit i film s najvećom zaradom među tadašnjim naslovima. Newton-John i Travolta 2018. su zajedno proslavili 40. godišnjicu filma.

Iste godine Newton-John objavila je da joj je po treći put dijagnosticiran rak. Ubrzo je postala gorljiva zagovornica medicinskog kanabisa.

image

Olivia Newton-John

BOB BARCLAY/STAFF/MIRRORPIX/PROFIMEDIA BOB BARCLAY/STAFF/MIRRORPIX/PROFIMEDIA

Izdavač stripa o Oliviji Newton-Joh, Darren Davis, rekao je da mu je bila čast raditi s glumicom na tom stripu prije njezine smrti i tako imati priliku dobiti uvid u “njezino gledište i ekskluzivne informacije koje su korištene u ovom izdanju”.

Strip uključuje i informacija o raku dojke, a dio prihoda od prodaje bit će doniran zakladi ONJ, dobrotvornoj organizaciji koju je Newton-John osnovala 2020. s ciljem financiranja istraživanja koja se bave liječenjem raka biljnim pripravcima.

Neshvatljiv propust na nedavnoj dodjeli Emmyja zasjenio je glamurozan događaj. Među glumcima kojima je odana počast jer su ove godine zauvijek napustili zabavljačku industriju, a kojima je odana počast - nije bilo britansko-australske pjevačice i dramske umjetnice Olivije Newton-John.

Linker
20. travanj 2024 02:07