Tužna vijest

Kralj mjuzikala prolazi najteže dane: ‘Moj 44-godišnji sin je umro‘

Skladatelj mjuzikala "Isus Krist Superstar", "Evita", "Čarobnjak iz Oza" i brojnih drugih izgubio je sina nakon teške bitke s rakom.

Jedan od najpoznatijih skladatelja svih vremena Andrew Lloyd Weber ovih dana proživljava najteže trenutke u životu. Najstariji sin ovog poznatog 74-godišnjeg skladatelja preminuo je u 44. godini nakon što mu je dijagnosticiran rak želuca. Kako se njegov sin Nicholas već neko vrijeme borio za zdravlje, Andrew je bio uz njega. Tako je ranije obznanio da će propustiti premijeru svog novog mjuzikla "Bad Cinderella" jer se brine o najstarijem sinu. Nedugo zatim objavio je tužne vijesti i najgori mogući ishod.

"Shrvan sam što moram objaviti da je moj sin Nick umro prije nekoliko sati u bolnici Basingstoke. Njegova cijela obitelj je na okupu i svi smo neutješni od boli", napisao je kratko Andrew Lloyd Weber na svom Twitter profilu.

Prije nekoliko dana Lloyd Weber je snimio video poruku zahvale u kojoj pozdravlja sve one koji su njega i njegovu obitelj zasuli dobrim željama za njegova sina Nicka. "Sada je premješten u hospicij, bori se. Mislim da je prošao najgori dio njegove borbe s upalom pluća. Stigli su njegovi nalazi o raku, koji su jednostavno grozni. Ali svi smo tu, obitelj se okupila. To je pravo mjesto gdje trebamo biti, mislim", kazao je skladatelj u videu kojeg je snimio u Londonu. Zatim je poslao pozdrave i poruke ohrabrenja članovima ekipe svog novog mjuzikla koji se izvodi u New Yorku. Zahvalio se i ljudima iz Ukrajine koji su mu poslali t-shirt s printom njegova mjuzikla "Cats".

"Znam da izvode ‘Cats‘ tamo u bunkeru, i nevjerojatno mi je dirljivo da su čak i oni, nakon svega što su prošli, bili nevjerojatno pažljivi o mom najdražem Nicku. Idem ga vidjeti za minutu, prenijet ću mu sve fantastične želje koje su stigle za njega iz cijelog svijeta", zahvalio se skladatelj. Video je snimio i objavio samo jedan dan nakon svog 74. rođendana i nekoliko dana prije smrti sina.

Nicholas, kojeg je Andrew dobio s bivšom suprugom Sarah Hugill, također je bio skladatelj. Pisao je glazbu za serije i filmove, osvojio je i nominaciju za Grammyja. U jednom intervjuu otkrio je da je izbacio Lloyd iz prezimena, kako bi se odmaknuo od nasljeđa svog slavnog oca, te da ga se ocjenjuje prema vlastitim zaslugama.

Andrew Lloyd Weber u karijeri je napisao kultne mjuzikle koji su se upisali kao dio opće kulture, a neki od najpoznatijih su: "Fantom iz opere", "Isus Krist Superstar", "Evita", "Čarobnjak iz Oza", "Mačke" i mnogi drugi. Jedan je od 18 ljudi na svijetu koji su dobili sve važne nagrade iz svijeta Showbusinessa: Emmy, Grammy, Oscar i Tony.

Linker
17. travanj 2024 09:41