SAD IMA SVE

Dobrodošla u klub! Život joj je obilježila nezapamćena tragedija, a sad se upisala u povijest show biznisa

Proslavljena američka glumica i pjevačica Jennifer Hudson upisala se u klub najvećih kao dobitnica najvećih nagrada Emmy, Grammy, Oscar i Tony.

Bila je to večer slavlja u njujojorškom Radio City Music Hallu na Broadwayju, a najviše razloga za sreću imala je američka glumica i pjevačica Jennifer Hudson (40). Njezina prva nagrada Tony za produkciju mjuzikla 'A Strange Loop', koji je proglašen najboljom predstavom lanjske sezone, zaokružila je nisku najvećih nagrada i profesionalnih priznanja u show biznisu koja se mogu zamisliti.

image

RuPaul i Jennifer Hudson na 75. dodjeli nagrada Tony u New Yorku

ANDREW H. WALKER/SHUTTERSTOCK

Prije petnaest godina J. Hud je osvojila najvažniju glumačku nagradu Oscara za ulogu u filmu 'Dreamgirls', dvostruka je dobitnica najvažnije diskografske nagrade Grammy, lani je dobila svog prvog Emmyja, najvažniju televizizijsku nagradu, za crtić Baba Yaga, u kojem je naslovnom liku dala glas i čija je koproducentica, a od prošlog vikenda je u njezinoj trofejnoj sobi i prvi Tony.

image

Glumački kvartet slavnih: Forest Whitaker, Jennifer Hudson, Helen Mirren i Alan Arkin dobitnici Oscara 2007.

ANGELLO PICCO/SHUTTERSTOCK

Osvajači sve četiri najvažnije nagrade u svjetskom show biznisu imaju EGOT status, s kojim se tek malobrojni mogu pohvaliti. Među njima su, primjerice, Barbra Steisand, John Legend, Sir Andrew Lloyd Weber, Tim Rice, Whoopi Goldberg, Liza Minelli, Quincy Jones..., a Jennifer Hudson je među najmlađima u tom klubu slavnih koji zasad broji dvadeset i dva imena.

Čitajte i: SMRT NA PARKIRALIŠTU S 27 GODINA: SLAVNI GLUMAC IZ MELROSE PLACEA NEUTJEŠAN ZBOG GUBITKA SINA

I jedina koja je razvila svoju uspješnu strategiju za osvajanje tog zvjezdanog statusa.

"Kad sam dobila prvog psa, nazvala sam ga Oscar i dobila svoj prvi zlatni kipić. Nakon toga nabavila sam drugog psa i nazvala ga Grammy... Pogodite što je bilo dalje!", napisala je u svojoj slavljeničkoj objavi Jennifer Hudson.

image

Na dodjeli Grammyja 2014.

JIM SMEAL/BEI/SHUTTERSTOCK

Domaćica i voditeljica svečanosti u New Yorku bila je glumica Ariana DeBose, dobitnica Oscara za ulogu filmskom mjuziklu Priča sa Zapadne strane, čiji je redatelj Steven Spielberg.

Proslavljena glumica i pjevačica Jennifer Hudson rođena je 12. rujna 1981. u Chicagu, a proslavila se nastupom u trećoj sezoni televizijskog showa Američki idol, jednom od rijetkih u kojem nije stigla do pobjede.

image

S pokojnom majkom Darnell Donnerson na premijeri filma 'Dreamgirls' 2006. u New Yorku

BEI/SHUTTERSTOCK

Privatni život obilježila joj je nezapamćena tragedija u kojoj su u pucnjavi u listopadu 2008. u vlastitom domu ubijeni njezina majka, brat i 7-godišnji nećak. Svi oni bili su nevine žrtve pomahnitalog ubojice, njezinog tadašnjeg šogora Williama Balfoura, supruga Jenniferine sestre Julije Hudson. Preživjeli članovi obitelji, uključujući i Jennifer Hudson nakon tog stravičnog zločina osnovali su zakladu koja se zalaže za pomoć žrtvama nasilja te ograničenje dostupnosti vatrenog oružja.

Linker
12. travanj 2024 03:22