Don Arnold/WireImage / WireImage
ponovno slaže život

Liam Hemsworth: Zvijezda na životnoj prekretnici

Nakon što je snimio film kojim želi napraviti iskorak u karijeri, glumac poznata po trilogiji "Igre gladi" povukao se u rodnu Australiju s novom djevojkom, manekenkom Gabriellom Brooks: U njoj je pronašo srodnu dušu nakon raspada braka s Miley Cyrus.

Nakon što je snimio film kojim želi napraviti iskorak u karijeri, glumac poznata po trilogiji "Igre gladi" povukao se u rodnu Australiju s novom djevojkom, manekenkom Gabriellom Brooks: U njoj je pronašo srodnu dušu nakon raspada braka s Miley Cyrus.

Dok u rodnoj Australiji čeka premijeru svog novog filma “Arkansas”, u kojem glumi uz Johna Malkovicha i Vincea Vaughna, Liam Hemsworth (30) provodi vrijeme na plaži, najčešće u gradiću Byron Bay, gdje njegov stariji brat Chris (36), zvijezda spektakla o Thoru, živi s glumicom Elsom Pataky i njihovo troje djece. Naravno, zbog pandemije koronavirusa film neće imati premijeru u Hollywoodu. Neće se prikazivati ni u kinima, nego na internetu jer se i filmska industrija morala prilagoditi novim okolnostima. Hemsworth glumi sitnog dilera koji se sukobi sa svojim okrutnim šefom, a kritičari tvrde da je djelo odlično te najviše hvale upravo mladog Australca. On se pak nada kako će tom ulogom potvrditi da je ozbiljan glumac koji može tumačiti kompleksne likove, a ne samo dvodimenzionalne strip-junake.

HOLLYWOOD, CA - JUNE 20:  Actor Liam Hemsworth (R) takes a selfie with a fan during the premiere of 20th Century Fox's
Getty Images

Možda je predah od napornog i užurbanog života u Los Angelesu upravo ono što Liamu sada najviše treba. Otkako je u siječnju prohodao s australskim modelom Gabriellom Brooks (23), koja poput njega voli avanture, boravak u prirodi i životinje, kako je izjavila u intervjuu jednom australskom časopisu, čini se da njihova veza postaje sve ozbiljnija. Upoznao ju je sa svojim roditeljima i čini se kao da je s njom našao sreću i mir nakon gotovo deset burnih godina, punih uspona i padova, ne samo u karijeri nego i u ljubavnom životu. Toliko je vremena, naime, proveo s Miley Cyrus, pjevačicom i glumicom u koju se zaljubio 2009., dok su snimali film “Posljednja pjesma”. Hodali su, prekidali, žestoko se svađali i mirili jer nisu mogli jedno bez drugoga, iako im je moralo biti jasno kako su previše različiti da bi ostali zajedno.

BEVERLY HILLS, CA - FEBRUARY 24:  Liam Hemsworth attends the 2019 Vanity Fair Oscar Party hosted by Radhika Jones at Wallis Annenberg Center for the Performing Arts on February 24, 2019 in Beverly Hills, California.  (Photo by Dia Dipasupil/Getty Images)
Getty Images

Liam Hemsworth rođen je u Melbourneu, kao treći sin učiteljice engleskog jezika Leonie van Os i savjetnika u socijalnoj službi Craiga Hemswortha. Kad mu je bilo osam godina, obitelj se preselila na otok Phillip, jugoistočno od Melbournea, gdje je Liam odrastao “surfajući s braćom na plaži, kao svaki pravi mali Australac”, kako je jednom rekao. Najstariji brat Luke (38) prvi je počeo glumiti. Upisao se u najbolju australsku glumačku školu, National Institute of Dramatic Arts u Kensingtonu u Novom Južnom Walesu, i ubrzo nakon diplome, 2001., dobio ulogu u popularnom, dugovječnom televizijskom serijalu “Susjedi”, u kojem su karijeru započele i mnoge druge australske zvijezde, kao što su Kylie Minogue, Margot Robbie, Russell Crowe i Guy Pearce. Lukeov primjer potom je slijedio Chris, koji se nekoliko puta pojavio u “Susjedima”, ali se u Australiji proslavio tek kad je dobio stalnu ulogu u drugom dugovječnom TV serijalu, “Home and Away”.

SYDNEY, AUSTRALIA - JUNE 01:  (EDITORS NOTE: Image has been converted to Black & White) Liam Hensworth poses during an 'Independence Day Resurgence' photo call  outside the Park Hyatt on June 1, 2016 in Sydney, Australia.  (Photo by Don Arnold/WireImage)
Don Arnold/WireImage / WireImage

Nakon dva starija brata, i Liam se odlučio okušati kao glumac. Na prvu audiciju, za neko reklamno snimanje, otišao je kad mu je bilo 16 godina, dok je još bio u srednjoj školi. Na početku nije imao previše sreće, no ipak je našao agenta i 2007. dobio prve male uloge u serijalima “Home and Away” i “McLeodove kćeri”. Kako od tih kratkih pojavljivanja pred kamerama nije mogao živjeti, neko je vrijeme radio u građevinarstvu, bio konobar, čistio nastambe životinja u zoološkom vrtu… Znao je da je sve to privremeno, jer je imao dovoljno samopouzdanja i hrabrosti da ne odustane od snova o glumačkoj karijeri. I nakon samo nekoliko mjeseci sreća mu se osmjehnula, dobio je ulogu paraplegičara, bivšeg sportaša Josha Taylora, u serijalu “Susjedi”. Angažman je trajao godinu i pol, kratko vrijeme glumio je u serijalu za djecu “Slonica princeza”, odigrao još nekoliko malih rola, a zatim se odlučio za dotad najhrabriji potez u životu - odlazak u Ameriku.

- Zahvaljujući “Susjedima” postao sam poznat u Australiji, no nitko me u filmskoj industriji nije shvaćao ozbiljno kao glumca pa sam želio dokazati da mogu raditi i pred filmskim, a ne samo televizijskim kamerama - objasnio je.

‘U Australiji sam bio velika televizijska zvijezda, ali htio sam više od toga, postati ozbiljan filmski glumac’

U ožujku 2009. Liam i Chris spakirali su kovčege, pozdravili se s roditeljima i odletjeli u Ameriku. Kako nisu imali previše novca, prvo vrijeme živjeli su kao gosti u kući Chrisova menadžera Williama Warda i tek su nakon prvih, tada još malih i slabo plaćenih angažmana unajmili vlastiti stan.

Chris je prvi dobio ulogu, u filmu “Ca$h”, samo šest tjedana nakon dolaska u Ameriku, i ubrzo se počelo govoriti o njegovu velikom uspjehu. Za to vrijeme Liam je doživio nekoliko razočaranja za redom. Pozvali su ga na audiciju za ulogu u filmu “The Expendables” u kojem je trebao glumiti sa Sylvesterom Stalloneom, no njegov je lik ispao iz scenarija. Kakvu takvu utjehu dobio je nekoliko godina kasnije, kad je dobio šansu u drugom dijelu tog akcijskog filma. Nije imao sreće ni s “Thorom”; bio je na audiciji i trebao igrati glavnog junaka, ali su je redatelj Kenneth Branagh i producenti nekoliko mjeseci prije početka snimanja dali njegovu bratu Chrisu.

Liam ni tada nije odustajao i sreća mu se napokon osmjehnula. Samo tjedan nakon što je doznao da je izgubio ulogu Thora, dobio je novu priliku - u romantičnoj komediji Disneyjeva studija “Posljednja pjesma”. Snimanje je počelo u proljeće 2009., a već prvog dana Liam i američka tinejdžerska zvijezda Miley Cyrus, kojoj je tada bilo 17 godina, zaljubili su se jedno u drugo. U kolovozu se Liam pojavio u njezinu spotu za pjesmu “When I Look at You” i nedugo nakon toga moglo ih se često vidjeti zajedno u javnosti. Već sljedeće godine na dodjeli nagrada Nickelodeon u Australiji proglašeni su najljepšim novim mladim parom.

Međutim, nakon prvotne zanesenosti, na vidjelo su počele izbijati njihove razlike. Liam je odrastao u solidnom obiteljskom okruženju, odgojen tako da vjeruje u sebe i u pozitivne ljudske vrijednosti, dok je Miley, kći problematičnog country pjevača, odrasla u kući punoj svađa i ekscesnog ponašanja. Njezinu emocionalnom sazrijevanju nije pomoglo ni to što je jako rano, još kao djevojčica, ušla u surovi svijet profesionalizma, izvana glamurozan, iznutra pun odricanja, stresa i nesigurnosti. Već s četrnaest godina dobila je ulogu u tinejdžerskom serijalu “Hannah Montana”, uskoro započevši i glazbenu karijeru. U svemu tome imala je puno uspjeha i zarana postala zapažena, no zbog karijere nikada nije imala normalno djetinjstvo. Nije pohađala redovitu školu kao druga djeca, nije se družila s vršnjacima, nego s agentima i producentima, radila je bez prestanka… Zbog svega toga nije nikada naučila nositi se s uobičajenim životnim problemima.

Iako nije sve bilo idealno u njihovoj vezi, zaručili su se u svibnju 2012. “Ostvarili su se svi moji snovi”, izjavila je Miley Cyrus. No, brzo su se rasplinuli - prekinuli su zaruke u rujnu sljedeće godine. U to je doba Liam već počeo snimati prvi dio iz trilogije “Igre gladi”. Miley je, naravno, bila sretna zbog toga što je njen dragi dobio ulogu u velikom holivudskom filmu, ali ne i što na snimanju dane provodi u društvu prekrasne Jennifer Lawrence, njezine mlade uspješne kolegice.

Ljubljenje s Jennifer Lawrence bilo je užasno iskustvo

- Naravno da sam morala poljubiti Liama. Pa tko bi mu odolio. Predivan je. Izgleda savršeno - otkrila je jednom Jennifer. Nije to, doduše, bio poljubac ljubavnika jer su Liam i mlada glumica bili i ostali samo prijatelji.

Sljedećih nekoliko godina, što zbog posla, a što zbog prekida, Liam i Miley uspjeli su živjeti jedno bez drugoga. Oboje su ulijetali u prolazne veze, snimali, odlazili na promotivne turneje.

- Zauvijek ćemo ostati prijatelji - govorio je Liam Hemsworth, a Miley Cyrus priznala je da je on bio ljubav njezina života. Nakon prekida čak se povremeno družila s Liamovom majkom kad bi ona došla u Los Angeles posjetiti sinove, koji su već bili vrlo uspješni u Hollywoodu i živjeli u raskošnim vilama.

Potom se početkom 2016. po Hollywoodu počelo šuškati da je Miley viđena kako izlazi iz Liamove kuće u Malibuu. Otprilike u isto vrijeme snimljena je i kako ponovno nosi zaručnički prsten s dijamantom od 3,5 karata, kojim ju je zaprosio četiri godine prije. Potkraj 2016. Miley je u intervjuu Ellen DeGeneres priznala da su ona i Liam obnovili zaruke, da žive zajedno i da planiraju vjenčanje. Ponovno su skupa išli na premijere i holivudske zabave, na plažu gdje ga je Miley zaljubljeno gledala dok bi on surfao, a on je pak odlazio na njene koncerte. Izgledali su kao da njihovoj sreći nema kraja. Zajedno su preboljeli i gubitak doma u strašnim požarima koji su u studenom 2018. harali Kalifornijom. Od njihove kuće ostalo je samo zgarište i natpis LOVE iznad ulaznih vrata, koji je Miley snimila i objavila na svom profilu na Instagramu. Par je privremeno otišao u Australiju, gdje su proveli neko vrijeme s Liamovom obitelji i prijateljima, a zatim su se vratili u Ameriku i u prosincu se, dan prije Božića, vjenčali u Mileyinu domu u Nashvilleu. Da to nije bio dobar potez, pokazalo se za manje od osam mjeseci. U kolovozu 2019. objavili su da žive odvojeno, a Liam Hemsworth ubrzo je podnio zahtjev za razvod, navodeći nepomirljive razlike.

Nagađa se da Liam nije mogao više podnositi Mileyinu divlju narav, glumica se pak žalila da je njen dragi nije mogao prihvatiti kao osobu, a da se ona nije željela promijeniti. Bilo kako bilo, Miley koja je uvijek za sebe govorila da je panseksualka i da je privlače i žene, nakon razvoda je započela vezu s glumicom Kaitlynn Carter, zvijezdom reality show “The Hills”.

- Liam zaslužuje bolje u životu - poručila je njegovoj bivšoj supruzi Elsa Pataky, žena Liamova brata Chrisa.

LOS ANGELES, CA - NOVEMBER 16:  Singer Miley Cyrus (L) and actor Liam Hemsworth enjoy the Drake performance the launch of Google Music hosted by T-Mobile at Mr. Brainwash Studio on November 16, 2011 in Los Angeles, California.  (Photo by Jerod Harris/Getty Images for T-Mobile)
Getty Images for T-Mobile

LOS ANGELES, CA - OCTOBER 10:Liam Hemsworth and Miley Cyrus attend the Premiere Of Disney And Marvel's
Getty Images
Liam Hemsworth i Miley Cyrus

CULVER CITY, CALIFORNIA - JANUARY 26: Liam Hemsworth and Miley Cyrus attend the 16th annual G'Day USA Los Angeles Gala at 3LABS on January 26, 2019 in Culver City, California. (Photo by Alberto E. Rodriguez/Getty Images)
Getty Images
O bivšima samo najbolje...

Miley se nije obazirala na kritike, nastavila je vezu s Kaitlynn, a kad je ona propala, započela je novu, s australskim pjevačem Codyjem Simpsonom, s kojim se, čini se, i zaručila, ali nije propustila spomenuti kako joj je teško kad u novinama vidi fotografiju Liama Hemswortha s nekom drugom djevojkom. A bilo ih je. Australski glumac nakon razvoda od Miley Cyrus uletio je u nekoliko brzopoteznih veza. Meksička glumica i pjevačica Eiza González nije ga uspjela dugo zadržati, kao ni mlada glumica Maddison Brown, zvijezda “Dinastije”. No, onda je u njegov život ušla Gabriella Brooks. Upoznali su se u New Yorku, gdje su i započeli vezu u siječnju ove godine, a sad su već nekoliko mjeseci zajedno u Australiji. Nisu sretni samo oni, nego i njihove obitelji, jer se svi slažu da su Liam i Gabriella savršen par. Palac gore njihovoj vezi dala je i najoštrija kritičarka Miley Cyrus - Elsa Pataky. Oduševljena je Gabriellom i misli da je brat njezina muža u njoj napokon našao ženu uz koju će naći sreću u ljubavi.

West Hollywood, CA  - Aussie heartthrob Liam Hemsworth is out for lunch with his model girlfriend Gabriella Brooks, brother Luke, his wife Samantha, and their friends. The group is bombarded with photos as they make their exit from the restaurant. Luke makes his exit before hos brother Liam and his girlfriend Gabriella.

*UK Clients - Pictures Containing Children
Please Pixelate Face Prior To Publication*, Image: 501534102, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: SPOT-Vasquez / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
SPOT-Vasquez / BACKGRID / Backgr

- Kad smo bili djeca, u našoj je kući bilo kao u ‘Igrama gladi’. Trojica braće, svi tvrdoglavi, možete samo zamisliti kako je to izgledalo. Luke je najstariji i najjači pa s njim nije bilo šale, no šest godina starijem Chrisu usudio sam se suprotstaviti pa smo se stalno svađali. Ja sam kao najmlađi bio fizički najslabiji i morao sam se snalaziti kako sam znao i umio. Sjećam se da smo se jednom, kad mi je bilo pet godina, posvađali u kuhinji oko toga tko će si prvi napraviti tost. Nijedan nije htio popustiti pa sam u bijesu uzeo nož i bacio ga na njega. Pogodio sam ga u glavu, ali, srećom, drškom, a ne oštricom - otkrio je jednom Liam kako je to bilo odrastati uz dvojicu starije braće.

No, iako su se svađali, braća su bila i ostala jako bliska. Kad su sva trojica započeli glumačke karijere, pomagali su si i veselili se kad bi koji od njih dobio ulogu.

- Chris mi je najviše pomogao kad sam se pripremao za snimanje svog prvog velikog holivudskog filma. Hej, debeli, rekao mi je, film se zove ‘Igre gladi’, a ne ‘Igre debelih’, daj se sredi. Poslušao sam ga i počeo više vježbati, a manje jesti. I pomoglo je. ‘Igre gladi’ su me proslavile i promijenile mi život…

BRATSKE SVAĐE

Rod Ansell, jedan od Liamovih ekscentričnih rođaka, poslužio je kao nadahnuće za lik Crocodile Dundeeja, junaka australskog filma koji je 1986. osvojio svijet. Ansell je bio gonič stoke i lovac, koji je oženio Joannie van Os, sestru Liamove majke Leonie van Os. Postao je poznat nakon što se doznalo kako je preživio u divljini kad mu se pokvario čamac kojim je išao u lov. Više od dvjesto kilometara od civilizacije, u močvarnom dijelu Australije, bez zaliha vode i hrane, s puškom i nešto malo metaka, spavao je na drvetu zbog krokodila, jeo životinje koje bi ulovio, nekad pio njihovu krv… Pitanje je bi li se izvukao živ da ga nisu našla dvojica Aboridžina. Kad su novine objavile njegovu priču, Ansell je postao australski heroj. Poslije je pokušao osnovati farmu, ali je nekoliko puta propao i izgubio sav novac, postao paranoičan i počeo piti i drogirati se. Joannie ga je ostavila pa je živio sam, u sve većoj opsjeni da ga svi žele ubiti. Poginuo je u okršaju s policajcima koji su došli po njega jer je pucao na susjeda. Bile su mu 44 godine.

Sve njegove tetovaže

Liam Hemsworth ima nekoliko tetovaža. Na desnoj ruci iznad lakta, na unutrašnjoj strani, ima vilin konjica kojeg mu je u Los Angelesu u travnju 2018. istetovirao Keith McCurdy. Na desnom gležnju ima dvije tetovaže - zelenu mrtvačku lubanju, istu kao i Miley Cyrus, te staklenku vegemitea, slanog, pomalo gorkog i gustog smeđeg namaza, popularnog u Australiji. ‘Vegemite na tostu, to je bilo prvo što bih pojeo kad bih se vratio kući iz škole. Živio sam na tome’, priznao je jednom. Na unutrašnjoj strani lijeve ruke istetovirao je rečenicu iz govora bivšeg američkog predsjednika Theodorea Roosevelta, koji je održao u Parizu 1910.: ‘If he fails, at least he fails daring gretly’ (‘Ako ne uspije, barem nije uspio dok je hrabro pokušavao’). Liamova bivša supruga Miley Cyrus dala si je istetovirati nastavak rečenice: ‘... so that his place shall never be with those cold and timid souls who neither know victory nor defeat’(‘... tako da njegovo mjesto nikad neće biti s onim hladnim i bojažljivim dušama koje ne poznaju ni pobjedu ni poraz’).

ČITAJTE I:

Napokon krenuo dalje i ima osmijeh na licu: Svojim roditeljima predstavio je ljepoticu koja mu se zavukla pod kožu

Nema nade za slavni par: Čim je bivša supruga pokazala novog dečka, on se pohvalio novom djevojkom

Linker
26. travanj 2024 00:43