Danas je ‘težak‘ 400 milijuna dolara

 MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK
Vrijedan radnik

Mark Wahlberg ponovno na prvom radnom mjestu na kojem je zarađivao 3,5 dolara po satu

Neopterećen bogatstvom i slavom, glumac je posjetio prvo radno mjesto gdje je kao 17-godišnjak radio za tri i pol dolara po satu.

Neopterećen bogatstvom i slavom, glumac je posjetio prvo radno mjesto gdje je kao 17-godišnjak radio za tri i pol dolara po satu.

Mnoge priče o holivudskom uspjehu imaju i drugu, ne tako glamuroznu stranu medalje. Neke ih zvijezde prešućuju, praveći se kao da nikad nisu konobarili, čuvali djecu ili bili nečiji asistenti dok su drugi ponosni na to iskustvo. Američki glumac Mark Wahlberg otišao je korak dalje: vratio se na svoje prvo radno mjesto u životu, u dućan "Quincy, Mass Stop and Shop" u rodnom Bostonu i ponovno se prihvatio nekadašnjeg radnog zadatka - pakirao je zapanjenim kupcima sadržaj iz njihovih košarica. Pritom je ljubazno čavrljao sa svima. O nesvakidašnjem iskustvu snimio je video, a ono što je posebno svidjelo pratiteljima na njegovom Instagram profilu činjenica je da se zvijezda filmova "Otac Stu" i "Murjaci s klupe" nije uobrazila.

Njegovo se bogatstvo danas procjenjuje na 400 milijuna dolara (osim glume pokrenuo je s braćom posao s punionicom tekile i lanac restorana s brzom hranom "Wahlburgers", a ima i 22 milijuna pratitelja na Instagramu) no on zbog uspjeha ne diže nos i ne pokušava biti "bolji" od sredine iz koje je potekao.

"Evo gdje je sve počelo - moj prvi posao. Upravo ovdje počinje cijela "gužva". Točnije, 1988. zaposlio sam se u dućanu u obližnjem Quincyju, ali su ovamo su premjestili trgovinu. Pakirao sam namirnice za 3,65 dolara na sat", objasnio je Wahlberg prilazeći trgovini. Tada mu je bilo 17 godina, a kako je prema američkom zakonu imao pravo već tada podići vozačku dozvolu položi li vozački ispit, zaradu je štedio za prvi, polovni automobil. Odrastao je u mnogobrojnoj radničkoj obitelji u bostonskoj četvrti Dorchester (bio je najmlađi od devetero djece), pa nije mogao očekivati da će mu majka Alma, bankovna činovnica i otac Donald, dostavljač, kupiti prvo vozilo, koliko god skromno bilo.

image

S najvažnijom podrškom, mamom Almom

JIM SMEAL/BEI/SHUTTERSTOCK

Kada se našao u dućanu, upitao je sina svog nekadašnjeg šefa može li se vratiti na svoj stari posao? Prije nego li je ovaj potvrdno kimnuo, glumac je već počeo vješto pakirati namirnice kupcima, kao da nikad nije napustio svoj prvi posao. Povremeno bi prekidao pakiranje grleći se sa zaposlenicima i zbog snimanja selfija s kupcima, oduševljenim što vide superzvijezdu, piše Daily Mail.

Spajajući zabavno s korisnim, Wahlberg je snimio još jedan video u kojem reklamirao svoje proizvode, tekilu, dodatak prehrani za vježbače te marku pljeskavica "Wahlburgers at Home". Tada su mu se pridružila braća i poslovni partneri, Paul i Donnie Wahlberg.

image

Složna braća: Donnie Wahlberg, Paul Wahlberg i Mark Wahlberg

KRISTINA BUMPHREY/STARPIX/SHUTTERSTOCK

Svratio je u još jedan lokalni supermarket, omiljeni dućan svoje pokojne mame. Premda se i tamo prodaju njegovi proizvodi, razlog dolaska ovaj put nije bila lukavo osmišljena reklama. Najprije se fotografirao sa zaposlenicima, a potom je svima zahvalio što su su se brinuli o njegovoj mami, preminuloj u travnju 2021. godine. "Bili su divni prema njoj, svaki put kad bi došla. Osjećala se kao da je najvažnija osoba na svijetu kad je bila u toj trgovinu. Uzvraćali su joj ljubav", podijelio je glumac koji često ističe koliko je obožavao svoju majku.

Linker
28. travanj 2024 03:36