OSEBUJNA ZVIJEZDA

Slavni glumac spaja nespojivo: Veliki je vjernik, ali i zagovara istospolne brakove

Američki glumac i bivši reper Mark Wahlberg u televizijski studio je stigao s križem na čelu i otkrio da vjera igra presudnu ulogu u njegovom životu.

Sudeći po njegovoj živopisnoj profesionalnoj i privatnoj biografiji proslavljeni holivudski glumac, biznismen i bivši reper Mark Wahlberg, čije se osobno bogatstvo procijenjuje na 400 milijuna dolara, uspio je spojiti nespojivo. Danas je uzoriti obiteljski čovjek vjeran supruzi s kojom podiže četvero djece i veliki vjernik, kako se izjasnio u televizijskom emisiji "Today". U njoj je gostovao povodom početka korizme uoči Uskrsa, a u studio je stigao s nacrtanim crnim križem na čelu.

"Križ je nacrtan pepelom, jer na Čistu srijedu ili Pepelnicu svećenik vjernike simbolički posipa pepelom i čini im znak križa na čelu kako bi se spomenuli da su prah i da će se u prah pretvoriti", objasnio je Wahlberg kako je nastao njegov ukras na čelu.Rekao je da je u studio došao posvjedočiti svoju vjeru, iako to baš nije popularan potez u Hollywoodu, ali da on svoju vjeru ne želi zanijekati jer bi to bio još veći grijeh.

image

Kate Moss i Mark Wahlberg koji se tada potpisivao umjetničkim pseudonimom Marky Mark

BEI/SHUTTERSTOCK

"Nikome ne želim ništa nametati, ali mogu govoriti iz vlastitog iskustva. Meni je katoličanstvo omogućilo da postanem bolja verzija sebe i zato mi je važno to podijeliti s drugima. Bog nije tu radi svetaca, nego je spasitelj nas grešnika. Svi smo u životu imali problema i griješili, ali nam je svima zajedničko što želimo postati bolji. Sve je to moguće ako se fokusiramo na vjeru", izjavio je glumac koji se kao tinejdžer proslavio rasističkim ispadima.

Više puta je vrijeđao i omalovažavao ljude druge boje kože, a zbog fizičkog napada koji je okarakteriziran kao pokušaj ubojstva je osuđen na dvogodišnju zatvorsku kaznu. Kao maloljetnik je iza rešetaka proveo svega 45 dana. No, niti to iskustvo nije primirilo njegovu divlju narav, pa je 1992. u tučnjavi slomio čeljust svome susjedu, ali slučaj nikad nije dospio na sud jer su se nagodili izvan sudnice.

image

Igrao je glavnu ulogu u filmu ‘Kralj pornića‘ Paula Thomasa Andersona 1997.

G LEFKOWITZ/NEW LINE/KOBAL/SHUTTERSTOCK

Tad je već bio glazbena i manekenska zvijezda. Kao reper je nastupao pod pseudonimom Marky Mark i snimao reklamne kampanje, uz ostale i za donje rublje s potpisom Calvina Kleina, čija je bio glavna zvijezda skupa s top modelom Kate Moss.

Filmsku karijeru, koja danas broji više od 75 naslova, započeo je prije trideset godina, a proslavio se ulogama u kultnom "Kralju pornića", "Dnevniku košarkaša", "Pokojnima", "Tri kralja" i "Svom novcu svijeta".

image

Početkom devedestih bio je zaštitno lice donjeg rublja s potpisom Calvina Kleina

MICHAEL CALI/SHUTTERSTOCK

Prije par godina je gostujući u jednom showu - pola u šali, pola u zbilji - izjavio kako moli dragog Boga da mu oprosti ulogu u "Kralju pornića". Premda se smatra velikim katoličkim vjernikom zalaže se za priznavanje prava za istospolne brakove čemu se crkvene vlasti i dalje protive.

Linker
24. travanj 2024 16:30