The Voice Hrvatska

Martin Kosovec osvanuo na prvom mjestu YouTube trendinga: "Ovo se rađa jednom u sto godina"

Mlada glazbena nada ušla je u finale emisije "The Voice Hrvatska", a njegov nastup u polufinalnoj emisiji u samo dan i pol pregledan je više od 200.000 puta.

Tako mlad, a vokalno tako poseban, glasio bi najkraći opis polufinalnog nastupa osamnaestogodišnjeg Martina Kosovca, u HRT-ovom showu "The Voice Hrvatska". Mladi Zagrepčanin ponovno se probio na prvo mjesto YouTube trendinga: snimka njegove izvedbe pjesme iz 1955. godine "Unchained Melody", čiju je glazbu napisao Alex North, a tekst Hy Zaret, u samo dan i pol prikupila je više od 200.000 pregleda. Jedan od najpopularnijih standarda zabavne glazbe prošlog stoljeća, 1965. godine izveo je američki duo "The Righteous Brothers". Pjesma je, pak, kandidatu popularne HRT-ove emisije, u subotu 20. siječnja, donijela plasman u finale i još jedan zavidan plasman na YouTube kanalu The Voice Croatia. Ispod snimke odmah su uslijedili i komentari oduševljenih pratitelja. "Ovo se rađa jednom u sto godina, on je nada današnje glazbe i današnje mladosti. Apsolutno najposebniji kandidat svih emisija ikada u Hrvatskoj, a i šire", "Predivan je, skroman, ponizan, stara duša", "Ovo je pobjednik, predivan glas", "Nema filozofiranja, zna se tko je novi The Voice", samo su neki od komentara.

Gledatelji kao da su začarani pojavom i glasom maturanta Zrakoplovne škole "Rudolf Perešin" iz Velike Gorice. Pojavom i glazbenim afinitetom na neki način objedinjuje najbolje od glazbenih legendi Ive Robića i Vice Vukova, ima nešto i od Franka Sinatre iz mladih dana.

image

Martin Kosovec

THE VOICE HRVATSKA/HRT

Gledatelje showa osvojio je tjedan ranije, u prvoj emisiji "The Voice Hrvatska" emitiranoj uživo. Izveo je pjesmu "Tvoja zemlja", čije je stihove napisao Drago Britvić, glazbu Alfi Kabiljo, dok ju je 1971., na Zagrebačkom festivalu, izveo Vice Vukov. Martin je, ukratko, i te večeri 13. siječnja "zapalio" YouTube trending, a snimka nastupa trenutno je na drugom mjestu hrvatskog YouTube trendinga s više od 550 tisuća pregleda.

Kandidat Voicea, čini se, ima "ono nešto". Odrastao je u obitelji u kojoj je glazba i te kako prisutna u svakodnevici. Njegov otac Mladen pjevao je u zagrebačkom bendu "Kužiš stari moj", a sada je član orkestra "Folklornog ansambla Lado" u kojem svira harmoniku i klarinet te tradicionalne puhačke instrumente. Kako je Martin pojasnio, i njegova mama ima uho za glazbu, dok mu je ujak amaterski muzičar.

Pa ipak, s njim je u finale ušlo troje izvanrednih, mladih glazbenika Ana Širić, Luka Novokmet i Jakov Peruško Rihtar tako da će u finalu, unatoč YouTube trendingu, još uvijek biti moguća iznenađenja.

Linker
12. ožujak 2024 08:52