Ljetna ćakula

Martu Šimić Mrzlečki ne viđamo u ležernom izdanju, no privatno je potpuno drugačija

Rođena Bjelovarčanka već je godinama zaštitno lice informativnog programa HRT-a, a za Gloria. hr govori o tome koji su joj najveći poslovni i obiteljski izazovi te je li se podvrgnula estetskoj operaciji.

Dok za neke morske radosti tek počinju, urednica i voditeljica Dnevnika na HRT Marta Šimić Mrzlečki do kraja ljeta može zaboraviti na sunčanje i kupanje. Otkako se prije dosta godina pridružila redakciji Informativnog programa, ljeta su joj većinom radna.

Crnokosa voditeljica kaže nam da joj to ne pada nimalo teško jer je naviknula voziti u "šestoj brzini".

image

Bjelovarčanka se šali da joj sve prijateljice zavide na top formi.

Privatni album

"Ljeto je uvijek malo više radno od ostalog dijela godine budući da svi volimo koristiti dio godišnjeg odmora tako da kada se vratimo uvijek imamo više šihti nego inače. Moj odmor počinje krajem lipnja pa ću ostatak ljeta provesti na HRT-u. Suprugu i sinu ne smeta što ćemo ostatak ljeta biti u Bjelovaru. Sinu je najvažnije da može trenirati nogomet, a u Bjelovaru ima super bazen za sve koji ne mogu na more ", priča nam Marta Šimić Mrzlečki, koja za sebe kaže da je prava radoholičarka, a u poslu istinski uživa.

S tim bi se složili i gledatelji Dnevnika kojima je Marta jedno od najdražih televizijskih lica. Neki je i danas pamte kao voditeljicu zabavnog showa "Dobro jutro, Hrvatska" u kojem se brusila kad je bjelovarski studio HRT zamijenila zagrebačkim.

"Formalno sam uvijek bila u Informativnom programu, no kada sam počela raditi u studiju u Bjelovaru pratila sam sve, od politike do sporta, u dopisništvu se ne možeš opredijeliti samo za jedno područje. U Zagrebu sam počela voditi Dobro jutro, Hrvatska i stekla iskustvo koje mi je kasnije pomoglo da se snalazim u nepredviđenim situacijama, razbila sam strah od kamere, naučila brzo reagirati. Teško je povući paralele između Informativnog i Zabavnog programa, svaki ima neka svoja pravila, volim raditi i jedno i drugo, no Dnevnik je ipak perjanica HRT-a", zadovoljna je Marta.

image

HRT-ova uzdanica i ovo ljeto provodi radno.

Privatni album

A na nju su ponosni njezini Bjelovarčani koji jako cijene što zbog karijere nije napustila rodni grad. Marta, naime, već godinama svaki dan iz Bjelovara putuje u Zagreb na posao.

"Moram priznati da smo suprug i ja jedno vrijeme razmišljali o preseljenju, no kada smo postali roditelji promijenili su se i prioriteti. Nekako je lakše dijete odgajati u manjem gradu, u školu može pješice, odmah kraj nje je stadion, imamo kuću s velikim dvorištem, psa, biciklom smo za tren u centru grada. A uostalom nisam jedina, mnogi Bjelovarčani na posao idu u Zagreb", ističe Marta.

image

Marta privatno najradije nosi ležernu odjeću.

Privatni album

Suprugu Alenu i devetogodišnjem sinu Adamu svaki dan pripremi ručak, iako u Zagreb putuje već u jutarnjim satima, a doma se ne vraća prije 22 sata.

"Vrlo sam organizirana osoba. Takva sam oduvijek, a pogotovo otkako imam obitelj. Kuham navečer, kad se vratim s posla. Jako mi je važno da mi sin Adam uvijek jede kuhano, a imam sreće da nije izbirljiv. Što se tiče kućanskih poslova, puno mi pomažu moji dečki. Moraju, jer bi inače bio kaos! Iako ja volim sve držati pod kontrolom pa nekada zbog toga izludim samu sebe", smije se Marta.

HRT-ova voditeljica kaže nam i da je mnogi često pitaju kako već godinama održava istu liniju.

"Vježbam redovito, nije mi problem probuditi se rano ujutro i otići na trening. To je jednostavno stil života, a i živim sa sportašima tako da moram biti u formi", iskrena je voditeljica, dodajući u šali da joj sve prijateljice zavide na formi.

"Još od srednje škole imam istu kilažu, nikada nisam problema s kilama. Prijateljice mi znaju reći da sam im noćna mora jer znaju koliko jedem, a ne lovi mi se ništa. Sretna sam što se toga tiče. Kao i moj Adam, za stolom nisam izbirljiva. Volim sve, od mesa do ribe, salata, variva, finih kolača", govori Marta, koju rijetko vidimo u ležernim izdanjima, pa smo je pitali koji joj je omiljeni ljetni komad.

"Kupaći kostim i tunika na moru nemaju konkurenciju! Volim i kratke hlače, u njima se najbolje osjećam, mogu na bicikl i u šetnju s našim ljubimcem Simbom. Odjeća koju nosim u Dnevniku mi je na HRT-u, uvijek na nogama imam tenisice jer mi je u ravnim cipelama lakše vozit, a u automobilu provodim dosta vremena. Prednost ovog posla je što se ne trebam sama uređivati. Prije Dnevnika odem u šminku i predam se u ruke naših profesionalaca. I odjeća me čeka spremna tako da s tim nemam brige", veli Marta, koja nam je otkrila i sadržaj njezine privatne kozmetičke torbice.

image

"Bez moja dva dečka život mi bio kaos", kaže Marta.

PRIVATNA ARHIVA

"Sa sobom uvijek imam termalnu vodu i melem, to mi je najvažnije. Od šminke nemam ništa, to je kod mene postalo rezervirano samo za posao tako da sam privatno apsolutno bez šminke. A na plažu nosim ručnik i kremu za sunčanje. Ne volim se sunčati pa se redovito mažem i obavezno nosim šešir", ispričala nam je voditeljica, koja nam je i povjerila je li se podvrgnula estetskoj operaciji ušiju, kako se svojedobno pisalo.

"Ma to je nekako izvučeno iz konteksta, nikada o tome nisam ozbiljno razmišljala. Nisam opterećena izgledom, uistinu mislim da su bitnije druge vrijednosti. Danas je estetska medicina lako dostupna, fileri i napumpane usnice postali su gotovo must have. Sve to loše utječe na mlade djevojke i njihovo samopouzdanje i to postaje sve veći problem. Fizički izgled stavlja se u prvi plan, žene teže nekom zamišljenom savršenstvu koji postoji samo u virtualnom svijetu. Pritom svi zaboravljamo da ljepota leži upravo u nesavršenosti", mišljenja je Marta, koja će ovo ljeto, osim po poslovnim izazovima, pamtiti i po odmoru u Murteru.

image

S kolegom Robertom Ferlinom.

DARKO TOMAS/CROPIX

"U Pirovcu smo bili gotovo dva tjedna, obišli smo sve, od Zadra, Murtera, Šibenika..Volimo taj kraj lipnja kada još uvijek nema velikih gužvi i puno turista. Cijela naša obala je predivna, uvijek se iznova divim kako imamo lijepu zemlju. Lani me oduševio Orebić, sada Murter. Doduše, tih tjedana sam više bila u akciji, nego što sam se izležavala. Teško je s devetogodišnjakom imati pasivni odmor, on uvijek traži neku zabavu, nema mira ni sekundu, moramo se loptati, skakati, istraživati. Stalno smo u pokretu", ispričala nam je Marta.

Linker
18. travanj 2024 12:33