Leo Jurešić otkrio nam je sve o svojoj ulozi voditelja gastro serijala "Apetitlih", planovima za skoru budućnost i popularnosti svog profila na Instagramu koji vrvi zanimljivim receptima i jelima.
Mladi Riječanin Leo Jurešić (25) slovi kao jedan od najperspektivnijih slastičara nove generacije. Rođen u Rijeci, danas živi i radi u Zagrebu, a šira ga je javnost upoznala i zavoljela još 2022. godine kao kandidata kulinarskog showa "MasterChef". Dijabetes tipa 1, s kojim živi od djetinjstva, naučio ga je strpljenju, sustavnosti i odgovornosti prema vlastitom tijelu, ali i potaknuo poseban interes za sastojke hrane koju priprema i njihovu ravnotežu, a koju će uskoro moći isprobati i Zagrepčani i njihovi gosti, jer u planu mu je otvorenje slastičarnice u našoj metropoli.
Nakon "MasterChefa" okušao se u radu u slavnom vrhunskom barcelonskom restoranu Enigma, u kuhinji popularnog chefa Alberta Adrije koji ga je, kako kaže, uveo u svijet visoke gastronomije u punom intenzitetu, a usavršavao se i u Francuskoj. Danas se Leo nalazi u razdoblju ozbiljnog profesionalnog uzleta – njegov Instagram profil na kojem ga prati 62 tisuće ljudi postao je portfelj modernog slastičarstva, a osim što planira otvorenje vlastite slastičarnice u Zagrebu, nedavno se vratio pred kamere. Prvi put u voditeljskoj ulozi i to novog dokumentarno-putopisnog serijala "Apetitlih" na HRT-u. U tandemu s glumicom Vini Jurčić (32), kroz putovanja i kuhanje istražuje povijest okusa i priča koje stoje iza jela srednjoeuropske tradicije i čini se da mu ekran odgovara jednako dobro kao i kuhinja – prirodan je, znatiželjan i šarmantan.
"Toplina i zajedništvo koji nastaju kad se ljudi okupe za stolom inspiriraju me od malih dana, a u ponudi za posao voditelja prepoznao sam priliku da budem netko tko će druge oko sebe potaknuti na još više druženja, smijeha i stvaranja lijepih trenutaka, ali i priliku da naučim što više o starim jelima. Moram priznati da ne njegujem obiteljske kulinarske tradicije, ali sve što kuham, kuham s puno ljubavi. Osim za sebe, jer samom sebi kuham najgore i gotovo minimalno (smijeh). Ali kad kuham prijateljima i obitelji, uvijek se pripremam nekoliko dana unaprijed. Trudim se da moji ljudi probaju nešto novo i drugačije", ističe Leo.
Novi poslovni potez
Nešto novo i drugačije uskoro će se moći probati u slastičarnici koju planira otvoriti. "U fazi sam traženja prostora, presretan sam i uzbuđen, bit će to nešto sasvim drugačije! Ljubitelji čokolade doći će na svoje, ali bit će i zanimljivih ‘gluten-free’ zalogaja, kao i još puno iznenađenja. Imam viziju i plan kako bih volio da izgleda interijer, ali sada sam fokusiran na tekuće stvari", najavljuje Leo.
S obzirom na to da na Instagramu ima više od 60 tisuća pratitelja, društvene mu mreže oduzimaju puno slobodnog vremena, koje voli trošiti i na listanje knjiga s receptima. "To je moj način na koji se malo isključim i odmorim glavu. A uz to volim i otići na trčanje, to me baš opusti", otkriva. U inbox mu svakodnevno pristižu poruke obožavateljica i popularnost mu iz dana u dan raste.
"Ne opterećujem se previše time. Mislim da je lijepo kad ljudi prepoznaju tvoj rad, ali najbitnije je da volim to što radim. Moram priznati da u zadnje vrijeme dobivam dosta poruka obožavateljica", otkriva sa smiješkom mladi chef čiji je ljubavni status trenutačno - slobodan.
Još je solo
"Nemam djevojku i ja sam po tom pitanju dosta opušten. Kad dođe vrijeme za to, vjerujem da ću biti spreman. Kod djevojaka mi je najvažniji karakter, to je možda ono što prvo primijetim", zaključuje.
Voli i daleka putovanja na kojima ga najviše privlače ljudi i naravno - hrana. "Po meni je hrana najbolji pokazatelj kulture, načina i stila života nekog naroda. Rekao bih da je španjolska kuhinja nešto što mi je dosad najviše odgovaralo. Spoj je svih lijepih i svježih namirnica serviranih na jednostavan i iznimno ukusan način", smatra Leo koji voli otići do rodne Rijeke, grada njegova rođenja i odrastanja iz kojeg nosi najljepše uspomene.
"Ljudi su ti koji čine neko mjesto posebnim. Tako da su moje najdraže uspomene one provedene s meni dragim ljudima u tom gradu", zaključuje Leo koji će i božićne blagdane provesti s obitelji kod kuće, koja mu je najveća podrška u svemu što radi.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....