Anna Wintour na prošlogodišnjoj Met Gali.

 ANGELA WEISS/AFP/PROFIMEDIA
Počast velikanu

Među domaćinima Met Gale je i slavna Kosovarka

Kako će se ove godine obilježiti 75. obljetnica Met Gale, odlučeno je da će Institut za kostime njujorškog Metropolitan muzeja odati počast velikanu izložbom pod nazivom "Karl Lagerfeld: Linija ljepote".

Kako će se ove godine obilježiti 75. obljetnica Met Gale, odlučeno je da će Institut za kostime njujorškog Metropolitan muzeja odati počast velikanu izložbom pod nazivom "Karl Lagerfeld: Linija ljepote".

Otkako je Anna Wintour sredinom osamdesetih preuzela organizaciju događanja "Costume Institute Gala", nestrpljivo se iščekuje dan kad će se formalno objaviti tema i otkriti tko će biti sudomaćini najznačajnijeg modnog događaja godine, uz legendarnu modnu urednicu.

Imena se objavljuju u siječnju: posljednju riječ ima moćna umjetnička direktorica i savjetnica za sadržaj svih izdanja medijske kuće Condé Nast. Ovaj put je izabrala pop divu Duu Lipu, holivudsku glumicu Penélope Cruz, tenisku legendu Rogera Federera i britansku scenaristicu te glumicu Michaelu Coel, javlja Page Six. Titula sudomaćina Met Gale znači da te osobe nadahnjuju svojim odjevnim stilom, uz sva životna postignuća koliko god ih imali. Ne može se kupiti, kao ni pozivnica za događaj.

image

Karl Lagerfeld i Blake Lively na Met Gali 2011.

TIMOTHY A. CLARY/AFP/PROFIMEDIA

Ovogodišnja modna tema bit će: "U čast Karla". Zna se kojeg. Karl Lagerfeld je samo jedan. Kako će se ove godine obilježiti 75. obljetnica Met Gale, odlučeno je da će Institut za kostime njujorškog Metropolitan muzeja odati počast velikanu izložbom pod nazivom "Karl Lagerfeld: Linija ljepote". Obuhvatit će njegovih 150 najznačajnijih kreacija, postavit će je Andrew Bolton, glavni kustos Instituta za kostime njujorškog Metropolitan muzeja i dugogodišnja Lagerfeldova suradnica, Amanda Harlech, kreativna savjetnica izložbe.

image

Kreacija velikog dizajnera s prethodne izložbe u Metropolitan muzeju.

SLAVEN VLASIC/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

Mnogi su se pitali zašto je Anna Wintour čekala četiri godine odati počast velikanu koji je preminuo 2019. Vjerojatno se iščekivala 75. obljetnica Met Gale. Osim toga, trebalo je vremena kako bi se sagledao Lagerfeldov doprinos modi i ostvari gotovo nemoguć zadatak: izabrati najbolje od najboljeg od njegove izvanredne ostavštine.

Linker
26. travanj 2024 03:31