Mick Jagger i Melanie Hamrick

 ABACA/SHUTTERSTOCK
veliko bogatstvo

Mick Jagger radije bi bogatstvo dao u dobrotvorne svrhe nego djeci: "Ne treba im 500 milijuna"

Legendarni rocker izjavio je što bi napravio od novca koji bi dobio od prodaje autorskih prava pjesama, a rekao je da bi ih najradije ostavio humanitarnim svrhama.

Legendarni rocker izjavio je što bi napravio od novca koji bi dobio od prodaje autorskih prava pjesama, a rekao je da bi ih najradije ostavio humanitarnim svrhama.

Legendarni pjevač, frontman grupe Rolling Stones, Mick Jagger razgovarao je o mogućnosti prodaje autorskih prava koje ima od benda. U tom slučaju, rekao je, bi svu zaradu donirao u humanitarne svrhe. U intervjuu za "The Wall Street Journal" razgovarao je o novom albumu i procijenio je da bi nakon prodaje prava na pjesme zaradili oko 500 milijuna dolara, a istaknuo je da ostavljanjem novca u dobrotvorne svrhe čini "nešto dobro u svijetu".

80-godišnja rock legenda poznat je i po svojim ljubavnim avanturama. S pet različitih žena ima osmero djece, a sudeći po njegovim posljednjim izjavama, njegovi potomci neće dobiti ništa od zarade na prodaji tantijema, to jest autorskih prava za pjesme od benda. "Djeci ne treba 500 milijuna dolara da bi dobro živjeli. Najradije bih da novac ode u dobrotvorne svrhe", poručio je glazbenik. Starija Jaggerova djeca imaju uspješne karijere i nisu komentirali njegovu odluku, a dok pjevača ne zanima što će se dogoditi s bogatstvom, nada se da će im pjesme nastaviti živjeti i bez njih. Rekao je da postoji opcija posthumne turneje pomoću AI avatara koji bi umjesto njih bili na pozornici.

image

Keith Richards, Ronnie Wood i Mick Jagger

HOGAN MEDIA/SHUTTERSTOCK

Bend koji je osnovan 1962. godine imao je problema s vlasništvom nad pjesmama pa još uvijek nemaju prava na neke pjesme kao što su "Satisfaction", "Paint it Black" i "Jumpin‘ Jack Flash". Članovi benda su kroz karijeru zaradili milijune, ali ne toliko koliko bi zaradili da su u potpunosti posjedovali glazbu. Iako bend nije potvrdio da bi prodao prava na glazbu, ne bi bilo šokantno da se odluče ići istim stopama kao i ostale zvijezde koje su prodale svoja prava, a među njima su Bruce Springsteen, Paul Simon i Sting. Kultni bend je nakon 18 godina i prvi put nakon smrti legendarnog bubnjara Charlieja Wattsa najavio izdavanje novog albuma "Hackney Diamonds. Bubnjar je nažalost preminuo u kolovozu 2021. godine u dobi od 80 godina od komplikacija koje su uslijedile prilikom operacije srca. Ipak, postoje dvije pjesme koje su snimljene 2019. godine, što znači da ćemo ga imati priliku slušati na novom albumu. Prošle godine bend je proslavio i jubilarnih 60 godina postojanja.

Linker
28. travanj 2024 07:46