veliki uspjeh

Nesuđena hrvatska princeza slavi: Njen film osvojio je Oscara

Gloria i njen brat Ferdinand rođeni su kao nadvojvotkinja Gloria od Austrije te nadvojvoda Ferdinand Zvonimir Austrijski, carski princ Austrije, kraljevski princ Ugarske, Hrvatske i Češke.

Film "Navalni" na ovogodišnjoj je dodjeli nagrada Oscar proglašen najboljim dokumentarnim filmom, a u ekipi koja stoji iza filma je i Gloria Habsburg-Lothringen (23), nesuđena hrvatska princeza.

"Uspjeli smo!", napisala je ponosna Gloria na Instagramu, uz snimku na kojoj je ekipa filma na pozornici tijekom preuzimanja nagrade.

image

Gloria Hapsburg

INSTAGRAM

Jednako sretan i jako ponosan je i njen brat Ferdinand Zvonimir Habsburg-Lothringen, praunuk posljednjeg austrijskog cara.

"Ne mogu vjerovati. Želim da cijeli svijet zna - ovo je moja 23-godišnja sestra Gloria. Najpametnija je osoba koju poznajem, ugledam se na nju i volim je beskrajno, a upravo je osvojila je*enog Oscara za najbolji dokumentarni film. Idite pogledajte ‘Navalnog‘", napisao je Ferdinand na Instagramu.

image

Gloria Habsburg Lothringen

KARL SCHOENDORFER/SHUTTERSTOCK

Gloria i Ferdinand rođeni su kao nadvojvotkinja Gloria od Austrije te nadvojvoda Ferdinand Zvonimir Austrijski, carski princ Austrije, kraljevski princ Ugarske, Hrvatske i Češke. Dok se ona bavi produkcijom filmova, Ferdinand je vozač trkaćih automobila. Naime, sin nadvojvode Karla Habsburg-Lothringena i filantropkinje Francesce von Thyssen Bornemisze te praunuk posljednjeg austrijskog cara Karla I. od malih je nogu zaljubljen u bolide. a za Gloriju je prije dvije godine otkrio da su ga roditelji podržavali u toj ljubavi.

"Ne poričem svoje podrijetlo, presretan sam i privilegiran što imam takve roditelje, njihovu podršku i financijsku sigurnost. No, gdje je moja osobna vrijednost ako s trideset godina moram majku tražiti novac? To sam prestao raditi prije tri godine, sam tražim sponzore, a zarađujem i kao stručni komentator utrka Formule 1 na austrijskoj državnoj televiziji. Želim li biti bolji vozač, moram više investirati u svoje vozačke sposobnosti, imati više specijaliziranih treninga, više vremena provoditi na trkaćoj stazi i simulatoru... A sve to košta", dodao je.

Otkrio je i je li odgajan prema strogim pravilima.

"Morao sam naučiti neke manire kako ne bih razočarao obitelj, no nisam strogo odgajan i roditelji su prihvaćali sve moje faze. Učili su me općeljudske vrijednosti: ljubaznosti, uvažavanju, poštivanju starijih... Govorili su mi da ljude prosuđujem prema karakteru, a ne prema izgledu i podrijetlu, da cijenim prave vrijednosti, a ne da budem površan", rekao je.

Gloria i Ferdinand imaju još jednu sestru, Eleonore.

Linker
20. travanj 2024 02:41