SUZANNE CORDEIRO AFP
OGROMNE BROJKE

Nevjerojatna pomama za koncerte Taylor Swift: Ako nastavi ovako, srušit će rekord u zaradi

Na jedinoj lokaciji turneje "Eras" popularne Taylor Swift, u jugoistočnoj Aziji, ima mjesta za 300-tinjak tisuća obožavatelja, a njih 8 milijuna želi na koncert.

Na jedinoj lokaciji turneje "Eras" popularne Taylor Swift, u jugoistočnoj Aziji, ima mjesta za 300-tinjak tisuća obožavatelja, a njih 8 milijuna želi na koncert.

Milijuni su se borili za karte za jedinu lokaciju "Eras" turneje Taylor Swift u jugoistočnoj Aziji iduće godine. Riječ je o Singapuru, u kojem će Taylor nastupiti šest večeri od 2. do 4. ožujka te od 7. do 9. ožujka, na Nacionalnom stadionu. Unutar deset minuta od otvaranja pretprodaje ulaznica prošloga tjedna, za nadolazeći koncert američke pop zvijezde, kupci karata primili su brojeve u redu čekanja u rasponu od jednog milijuna, a u roku 15 sati ulaznice u pretprodaji bile su rasprodane. Mnogi su obožavatelji ostali razočarani i oglasili se na Twitteru nakon što su imali poteškoća s pristupom web stranici za prodaju karata zbog tehničkih problema, najvjerojatnije preopterećenosti stranice. Jedan je obožavatelj napisao: "Zamislite da ste obožavatelj Taylor Swift i ne možete dobiti ulaznice za koncert zbog sustava".

Tijekom opće prodaje ulaznica, sve su karte rasprodane u roku osam sati. Sveukupno se za karte predbilježilo 8 milijuna ljudi, dok, primjerice, populaciju Singapura čini 6,2 milijuna ljudi. Brojni su obožavatelji, popularno nazvani "Swifties" za Reuters otkrili da su čekali i po 36 sati kako bi dobili karte za nastup. Neki su uzeli slobodan dan na poslu kako bi se pridružili dugim redovima za željene ulaznice za koje su mnogobrojni kampirali preko noći u pošti u trgovačkom centru u Singapuru. Napeto je bilo i online čekanje koje se odvijalo na WhatsApp chatovima, TikToku i Twitteru dok su ljudi izmjenjivali strategije i savjete. Grupe prijatelja, u međuvremenu, planirale su ciljati na različite datume i mjesta kako bi maksimalno povećale svoje šanse. Čekali su koristeći više uređaja kako bi pratili koji će od njih prvi doći do šaltera za virtualne karte.

Neki su posudili kreditne kartice svojih roditelja i prijatelja kako bi došli do ulaznica, jer je cijena, naravno, velika. Za koncert u Singapuru cijene ulaznica kretale su se od 108 do 348 američkih dolara. Usred pomame s kartama za Swift, središnja banka Singapura je čak upitana hoće li koncerti poput njezina povećati probleme s inflacijom, dok je Business Times izvijestio o skoku cijena letova i hotela u tjednu kada Taylor nastupa. Swift, uz Singapur, nastupa u Japanu, ali nigdje drugdje u istočnoj ili jugoistočnoj Aziji.

Najbliži koncert nama koji će Taylor Swift održati u sklopu turneje "Eras" bit će u Beču, gdje je isprva planirano da pjevačica održati samo jedan koncert - 9. kolovoza 2024. No, samo nekoliko dana kasnije, objavljen je i dodatan datum za Beč, 10. kolovoza, a trenutno je dodan i 8. kolovoza, dan prije prvog najavljenog koncerta, čime će Swift ući u povijest Ernst Happel stadiona u Beču kao prva glazbenica u povijesti koja je tri puta zaredom tamo nastupala. Isto tako, zbog novih datuma ove turneje koji se stalno dodaju, procjenjuje se da bi to mogla biti prva turneja u povijesti koja će zaraditi više od milijardu dolara.

image
SUZANNE CORDEIRO AFP
Linker
28. travanj 2024 21:02