GLUMAČKI DEBI

Nova zvijezda u obitelji Dragojević: 14-godišnji David igra glavnu ulogu u filmu

David Dragojević, 14-godišnji sin pjevača Petra Dragojevića, dobio je glavnu ulogu u filmu "Arka", a uz njega se pojavljuju i brojni poznati domaći glumci.

Dinastija Dragojević dala je mnoge poznate osobe, a uskoro bi to mogao postati još jedan član obitelj. Riječ je o 14-godišnjem Splićaninu Davidu Dragojeviću, koji nije krenuo stopama svog tate, pjevača Petra Dragojevića, niti njegovog strica, legendarnog glazbenika Olivera Dragojevića. Odličan učenik osmog razreda želi biti glumac, a već je ostvario i prvu ulogu. Glumi u kratkom filmu "Arka", scenarista i redatelja Mladena Stanića, a s njim i poznata imena poput Ivane Roščić, Ane Uršule Najev te Frane Maškovića.

image
PAUN PAUNOVIĆ/ CROPIX

"Tumačim lik trinaestogodišnjeg dječaka iz malog grada, koji s prijateljima markira nastavu i odlazi u Split. Tih nekoliko sati uzdrmat će njegov svijet", govori David, dodajući kako je za glavnu ulogu u toj drami konkuriralo čak 500 djece. No, zbog iznimnog talenta, koji je primijećen već u četvrtom razredu osnovne škole, kad je krenuo na dječju dramsku grupu u Splitu, on je odabran na audiciji. Film je sniman u Dalmaciji i Zagrebu, a Petru nije bio problem voziti sina na lokacije i čekati ga dok završi snimanje svojih scena.

image
PAUN PAUNOVIĆ/ CROPIX

"David je iznimno talentiran za glumu pa supruzi i meni ništa nije teško učiniti za njega. Uz to ima fotografsko pamćenje pa nevjerojatno brzo nauči tekst. Jednom ga pročita i sve zna. Želja mu je da jednog dana upiše glumačku akademiju", otkriva Petar, koji je najviše zaokupljen ulogom - tate. Sa suprugom Andreom, koja završava studij predškolskog odgoja, odgaja čak petero djece. Uz Davida, tu su još sinovi Emanuel (12), Jona (10) i Noah (3) te kći Debora (8), talentirana mažoretkinja. Petar Dragojević je, zasad, glumački talent pokazao samo u videospotovima, kao što je onaj za aktualni singl "Ljubav", koji su napisali Alen Nižetić i Hrvoje Domazet. Radi i na novim pjesmama te s nestrpljenjem i uzbuđenjem iščekuje skorašnju premijeru filma u kojem je njegov sin debitirao.

Linker
09. travanj 2024 21:02