NIKOLA VILIĆ/CROPIX
Obrat

Novi preokret u borbi za skrbništvo: Severinin sin živjet će s ocem Milanom Popovićem

Odlukom Vrhnovnog suda ukinuta je presuda Županijskog suda u Splitu o zajedničkom skrbništvu Severine i Milana Popovića nad 11-godišnjim sinom Aleksandrom.

Odlukom Vrhnovnog suda ukinuta je presuda Županijskog suda u Splitu o zajedničkom skrbništvu Severine i Milana Popovića nad 11-godišnjim sinom Aleksandrom.

Proročanski danas zvuče riječi kojima je 51-godišnja pjevačica Severina Vučković u prosincu rezimirala svoju lanjsku godinu i planove za 2024. u ekskluzivnom razgovoru za Gloriju. "Da sam ja netko, kako se voli reći, prvo bih učinila da postupci u kojima se odlučuje o dobrobiti djece ne traju beskonačno, pa i više od deset godina kao u mom slučaju - jer to vrijeme nikad nitko djeci neće moći vratiti. Ljudi se dijele na one koji sude, one koji mjere i one koji praštaju. Ja praštam, ali nikad ne odustajem od pravde", izjavila je Severina i ne sluteći da će nova godina donijeti novi dramatični preokret u borbi za skrbništvo nad njezinim 11-godišnjim sinom Aleksandrom. Spor Severine i Aleksandrovog oca, poduzetnika Milana Popovića, traje više od deset godina, a presudom Vrhovnog suda od 16. siječnja, koji je prema pisanju medija prihvatio reviziju tužitelja zbog povrede Zakona o parničnom postupku, ukinuta je odluka splitskog Županijskog suda iz 2021. prema kojoj su oba roditelja zajednički dijelila skrbništvo nad sinom.

Severinina odvjetnica odluku, kaže, još nije vidjela, pa je ne može niti komentirati, a Severina je, pak, poručila da će se do zadnje kapi krvi nastaviti boriti za svoje dijete, kao što je to činila i dosad. "Pojednostavljeno, ovo može značiti da ću ponovno svoje dijete, koje sam rodila, koje odgajam i školujem, koje je živjelo sa mnom od rođenja, viđati utorkom i četvrtkom od 16 do 20 sati i svaki drugi vikend subotu i nedjelju. Nećete me više zafrkavati i protivno želji djeteta. Ono živi i ide u školu u Zagrebu, za razliku od njegovog oca. Sramota me ove države da se ovakve stvari rade djetetu, da ja ne smijem govoriti da ne bih nekoga uvrijedila. Prošla sam svu golgotu hrvatskog pravosuđa pa ću i ovu Vrhovnoga suda, ali prošla sam je sa svojim djetetom. Ja sam tu nebitna. Kao što se suci štrajkom bore za svoje plaće, tako ću se i ja i dalje boriti za svoje dijete koje se izjasnilo da želi živjeti sa mnom", poručila je pjevačica za 24 sata.

image

U intervjuu za Gloriju koji je dala krajem godine otkrila je mnoge nepoznate detalje o Aleksandru

DARKO TOMAš/CROPIX

U intervjuu za Gloriju koji je dala krajem godine otkrila je mnoge nepoznate detalje o Aleksandru, izazovima majčinstva i o tome kako provode vrijeme. "Iako odmalena živi u Zagrebu, Aleks navija za Hajduk, a da ja na to nisam imala nikakvog utjecaja. Rodio se u Splitu i smatra se Dalmatincem, klub je izabrao sam, po srcu, pa sad idem s njim na utakmice. Eto, i to sam doživjela, mada mene ni mater ni otac nisu vodili. A u Zagrebu igra za Dinamo i to mi je genijalno. Eto, i to se može", rekla je Severina i dodala da je kao majka najsretnija kad njezin sin uživa u trenucima koji se ne mogu kupiti novcem - u prijateljstvu, smijehu, ljubavi, uspomenama i ispunjenju.

"Uz igrice i nogometa, što je strast većine dječaka njegove dobi, veseli se putovanjima, poput mene. Lani smo tako uživali na Maldivima i u Rimu. Imali smo super turističku voditeljicu pa je bio fasciniran Michelangelom, a posebno Sikstinskom kapelom. Ljeti uživamo po Dalmaciji. Za njegov i Tomin idući rođendan idemo na put po zapadnoj obali Amerike, Los Angeles, Universal studio, Grand Canyon, San Francisco, Alcatraz, Las Vegas i na koncert Adele. Tome se jako veselimo. Naime, moj menadžer Tomo ima rođendan na isti dan kad i Aleksandar", ispričala je Severina koja se ponosi što je Aleksandra naučila da bude empatičan, iskren i pošten, te da ima svoj stav i da nema problem iznijeti ga.

"Uvijek zna da sam tu za njega da mi se povjeri. Uvijek ga hvalim i kad dobije lošu ocjenu ako znam da se trudio i učio. I nikad, ali nikad ga ne kudim. U "zategnutim situacijama" sve riješimo razgovorom, to jest, on sve riješi šarmom, a ja ga samo obožavam", zaključila je Severina.

image

Pjevačica ističe da je prošla svu golgotu hrvatskog pravosuđa pa će i ovu Vrhovnoga suda

TONČI PLAZIBAT/CROPIX
Linker
26. travanj 2024 16:59