samo naprijed

Novi uzlet u karijeri: Katie Holmes vraća se na kazališne daske prvi put nakon 10 godina

Nakon udaje za Toma Cruisea, glumica nije bila toliko angažirana u kazalištu, no sada joj predstoji novi početak.

Glumica Katie Holmes najpoznatija je po ulozi u seriji "Dawson‘s Creek" iz kasnih devedesetih, a najnoviji angažman dobila je nakon 10 godina izbivanja s kazališnih dasaka. Naime, Holmes će se pridružiti glumačkoj ekipi off-broadwayske produkcije za predstavu "Lutalice" (The Wanderers) koju je napisala dramaturginja Anna Ziegler.

Pretpremijera će se održati u siječnju sljedeće godine u kazalištu Laura Pels u New Yorku, a Holmes će utjeloviti filmsku zvijezdu koja se upliće u život židovskog romanopisca.

image

Katie Holmes i Suri Cruise

CHRISTOPHER PETERSON/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

U središtu predstave su ortodoksni Židovi Esther i Schmuli koji su se tek vjenčali i njihova je budućnost zapisana u zakonima židovske svete knjige Tore. Sekularni Židov Abe poznati je romanopisac koji vjeruje da može sam napisati svoju budućnost, sve dok neočekivani e-mail filmske zvijezde Julije Cheever (Holmes), ne stavi njegov brak na kušnju i prijeti da će dokazati da je u krivu.

Predstava tako postavlja pitanje: možemo li biti sretni s onime što imamo dok to imamo?

Nakon što se proslavila u "Dawson‘s Creeku", Holmes se pojavila u nizu filmova poput "Predsjednikova kći", "Batman: Početak", "Gospođica osvetnica", "Romantičari" i slično. Kazališni debi imala je 2008. na Broadwayu u revivalu "Svi moji sinovi" redatelja Arthura Millera glumeći s Johnom Lithgowom, Dianne Wiest, Patrickom Wilsonom i Becky Ann Baker. Zadnja predstava u kojoj se pojavila prije desetogodišnje pauze bila je "Mrtvi računi" Therese Rebeck iz 2012.

image

Katie Holmes i dečko Bobby Wooten

MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Nakon udaje za glumca Toma Cruisea, Holmes nije prihvaćala neke veće angažmane, posebice kada je rodila kći Suri, no uspjela je održati kakvu-takvu karijeru u filmskoj industriji jer su čak i njezini "manji" filmovi dobro prošli na kino blagajnama. No, s obzirom na to da je Suri sada već odrasla djevojka, sad se njezina majka može posvetiti novom uzletu u karijeri. A tko zna, možda Suri krene njezinim stopama.

Linker
19. travanj 2024 03:48