Olivia Rodriguo u kultnoj kreaciji kuće Versace iz 1995.godine 

 BROADIMAGE/SHUTTERSTOCK BROADIMAGE/SHUTTERSTOCK
Vintage stil

Olivia Rodrigo na Grammyje stigla u haljini koju je prije skoro 30 godina nosila Linda Evangelista

Kantautorica i glumica pojavila se u bijeloj Versace kreaciji sa svjetlucavim ukrasima koju je premijerno, na reviji te kuće, 1995. godine nosila Linda Evangelista.

Kantautorica i glumica pojavila se u bijeloj Versace kreaciji sa svjetlucavim ukrasima koju je premijerno, na reviji te kuće, 1995. godine nosila Linda Evangelista.

Iako je s dodjele Grammyja ove godine otišla praznih ruku, unatoč šest nominacija, kantautorica i glumica Olivia Rodrigo izazvala je senzaciju na crvenom tepihu. Razlog je njen modni odabir, vintage haljina modne kuće Versace iz 1995., koju je prva nosila Linda Evangelista. Kanadska manekenka te godine bila je na vrhuncu slave dok 20-godišnja pjevačica tada nije bila rođena, no ipak nije odoljela bajkovitoj kreaciji premijerno pokazanoj javnosti na reviji za proljeće 1995. godine.

image

Olivia Rodrigo u vintage haljini na ovogodišnjoj dodjeli Grammyja

BROADIMAGE/SHUTTERSTOCK

Upečatljiva kreacija od bijele tkanine, ukrašene desecima ručno našivenih šljokica koje su se, dok se top model graciozno kretao pistom, prelijevale svjetlošću sljedeći svaki njen pokret. Lindi Evangelisti je kreacija Giannija Versacea stajala prije gotovo 30 godina kao salivena (dizajner je tragično preminuo dvije godine kasnije), dok ju je na ovogodišnjoj dodjeli najvažnijih diskografskih nagrada, s ponosom nosila autorica hita "Vampire".

Talijanska modna kuća neznatno je modernizirala haljinu: na jednoj breteli dodani su crni ukrasi, razlikuje se u duljini (Olivia je visoka 165, a Linda 177 centimetara), perlice su malo drugačije (dizajneri u Versaceu uoči Grammyja smanjili su broj i veličinu ukrasa), ali haljina još uvijek ostavlja bez daha.

image

Linda Evangelista 1995., u kultnoj Versace kreaciji

NEVILLE MARRINER/ANL/SHUTTERSTOCK

Toga je bila svjesna i tamnokosa kantautorica: dugu kosu oblikovana joj je da se u mekim valovima spušta niz leđa, a izostavila je i pripadajući torbicu koju je 1995. nosila Linda, svjesna da je kreacija sama po sebi, u dovoljnoj mjeri uočljiva pa joj taj modni dodatak nije bio potreban, kao ni težak make-up kakav je na reviji nosio supermodel. Odavanje počasti njenom "looku" iz 1995. i bezvremenskoj kreaciji kuće Versace, dokaz da je oznaka vintage i te kako poželjna na crvenom tepihu.

Linker
28. travanj 2024 13:24