U 66. godini

Otišao još jedan glazbeni genijalac: Preminuo frontman Faithlessa, miljenika domaće publike

Frontmen legendarnog benda koji je više puta gostovao u Hrvatskoj, ostao je bez pjevača.

Tužan Božić kuca na vrata u svijetu glazbe i kulture, dan nakon što je regija ostala bez jednog od najupečatljivijih pjevača Massima Savića, svjetska sena oprašta se od još jednog glazbenog genija. Maxi Jazz iz benda Faithless je preminuo, objavili su njegovi kolege.

"Slomljeno nam je srce što moramo reći da je Maxi Jazz sinoć umro. Bio je čovjek koji je promijenio naše živote na toliko načina. Dao je pravi smisao i poruku našoj glazbi. Bio je i ljupko ljudsko biće s vremenom za svakoga i mudrošću koja je bila duboka i pristupačna. Bila mi je čast i, naravno, pravo zadovoljstvo raditi s njim. Bio je briljantan tekstopisac, DJ, budist, veličanstvena pozornica, ljubitelj automobila, beskrajni govornik, prekrasna osoba, moralni kompas i genij", stoji u službenoj objavi benda Faithless na Facebooku.

Max Jazz bio je engleski glazbenik, DJ, reper i kantautor, u svijetu najpoznatiji kao glavni vokal britanskog elektroničkog sastava Faithless. Dio benda bio je od 1995. do 2011. te od 2015. godine.

image

Faithless su više puta nastupali u Hrvatskoj

STEPHEN BARNES/MUSIC//ALAMY/PROFIMEDIA
Linker
24. travanj 2024 00:50