(NE)RAVNOPRAVNOST

Ovo je najplaćenija holivudska glumica, dobila je isti honorar kao i njen filmski kolega

Margot Robbie i Ryan Gossling dobili su svaki 12,5 milijuna dolara za snimanje romantične komedije ‘Barbie‘.

Zahvaljujući ulozi Barbie australska glumica Margot Robbie postala je najbolje plaćena glumica u Hollywoodu. Njezin fiksni honorar za filmsko utjelovljenje najpoznatije lutke u povijesti iznosi 12,5 milijuna dolara, a film redataljice Grete Garwig u kinima se očekuje idućeg ljeta.

Ovisno o uspjehu na kinoblagajnama i zaradi od buduće televizijske distribucije Margot Robbie će dobiti i pripadajuće tantijeme, baš kao i njezin kolega Ryan Gossling, koji igra Barbienog filmskog partnera Kena, glavnu mušku ulogu.

image

Margot Robbie i Ryan Gosling kao Barbie i Ken

LONDON ENTERTAINMENT/SHUTTERSTOCK

Dok svi slave financijsku ravnopravnost, jer su Robbie i Gossling u produkcijskom miješanju karata prošli jednako dobro, ne smijemo zaboraviti da je Barbie mnogo slavnija od Kena, te da su njihova popularnost i financijski rezlutati, barem kad je riječ o carstvu lutaka - nemjerljivi.

image

Ryan Gossling igra Kena

THEIMAGEDIRECT.COM/THE IMAGE DIRECT/PROFIMEDIA

Kako god, Margot Robbie se fiksnim honorarom uvrstila na listu 25 najbolje plaćenih glumaca u povijesti, a na njoj je trenutačno tek - pet žena.

To su Millie Bobby Brown koja je dobila okruglih deset milijuna za snimanje filma ‘Enola Homes 2‘, Emiliy Blunt, Jamie Lee Curtis i Anya-Taylor Joy.

image

Margot Robbie i Ryan Gosling na setu na Venice Beachu u Kaliforniji

LONDON ENTERTAINMENT/SHUTTERSTOCK

Visina njihovih milijunskih honorara još uvijek je višestruko niža od muških kolega, među kojima prednjači Tom Cruise. Za snimanje ‘Top Gun: Mavericka‘ Cruise je inkasirao fiksnih sto milijuna dolara, a slijede ga Will Smith s 35 milijuna dolara za ‘Emancipation‘, Leondardo DiCaprio s 30 za ulogu u ‘Killers of the Flower Moon‘ i Brad Pitt za ulogu u ‘Forumula 1 Drama‘.

Linker
05. travanj 2024 09:30