Jennifer Aniston, Adam Sandler

 MATT BARON/SHUTTERSTOCK
Forbesov izbor

Ovo su najplaćeniji glumci u Hollywoodu: Adam Sandler na tronu, na popisu samo dvije žene

Najmlađa na listi je Margot Robbie, zvijezda filma Barbie čija je tvrtka ‘LuckyChap‘ sudjelovala u produkciji filma ‘Barbie‘ druga žena je Jennifer Aniston, dok je prvi komičar Adam Sandler.

Najmlađa na listi je Margot Robbie, zvijezda filma Barbie čija je tvrtka ‘LuckyChap‘ sudjelovala u produkciji filma ‘Barbie‘ druga žena je Jennifer Aniston, dok je prvi komičar Adam Sandler.

Premda se tijekom prošle godine najviše pričalo o filmovima "Oppenheimer" i "Barbie" čija je zarada diljem svijeta 1,4 milijarde dolara na kino blagajnama, osoba koja se nalazi na prvom mjestu Forbesove liste najplaćenijih glumaca i glumica 2023., mnoge je iznenadila. Riječ je o komičaru Adamu Sandleru koji je tijekom prošle godine zaradio 73 milijuna dolara, ponajviše zbog unosne stand-up turneje „Adam Sandler Live” i Netflixovog filma "Murder Mystery 2." Dodajmo i to da je potpisao 250 milijuna dolara vrijedan ugovor s Netflixom za četiri filma, a okušao se i u SF žanru: tumači glavnu ulogu u filmu "Spaceman", prenosi Sky News.

image

Margot Robbie s 33 godine najmlađa je na Forbesovoj listi

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK FOR SAG

Na drugom mjestu nalazi se australska glumica Margot Robbie, zvijezda hita „Barbie” sa zaradom od 59 milijuna dolara. Osim glavne ženske uloge, nalazi se među producentima filma, a njenoj financijski uspješnoj godini pridonijela je i zarada od filma "Saltburn" iza kojeg, među ostalima, stoji njezina produkcijska kuća LuckyChap. Najmlađa je na prestižnom popisu, tek su joj trideset i tri godine.

image

Ryan Gosling zauzeo je četvrto mjesto

TODD WILLIAMSON/SHUTTERSTOCK FOR SAG

Slijedi Tom Cruise s "Mission Impossible 7" i zaradom od 45 milijuna dolara. Glumački partner Margot Robbie u filmu "Barbie", holivudski glumac Ryan Gosling, zauzeo je četvrto mjesto, a odmah iza njega nalazi se Matt Damon: obojica su zaradila po 43 milijuna dolara, no uredništvo Forbesa je malu prednost na listi dalo Goslingu.

image

Jennifer Aniston druga je žena na Forbesovom popisu financijski najuspješnijih

MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK

Slijedi Jennifer Aniston s financijskom rezultatom od 42 milijuna dolara, zbog glavne ženske uloge u financijski uspješnom filmu "Murder Mystery 2" zauzela je šesto mjesto. Uz Margot Robbie, jedina žena je na ovogodišnjoj listi najplaćenijih.

Slijedi američki glumac Leonardo DiCaprio zbog zarade od 41 milijuna dolara, no isto toliko zaradila je i akcijska zvijezda Jason Statham. Kao i u slučaju "duplića" Ryana Goslinga i Matta Damon, Forbes je dao blagu prednost Leu: on je sedmi dok je Statham osmi. No, jedan od najvećih frajera u akcijskim spektaklima nema razloga biti nezadovoljan: ova godina mu je financijski najuspješnija zbog hita "Pčelar", ali i unosnom ulogama u filmovima "Meg 2", "Brzi i žestoki 10" te "Plaćenici 4".

image

Denzel Washington je deseti

JOHN SALANGSANG/SHUTTERSTOCK

Pretposljednje mjesto pripalo je Benu Afflecku zbog zarade od 38 milijuna dolara. Naime, izvršni direktor studio startupa Artists Equity, režirao je i glumio u filmu "Air" koji je zaradio 90 milijuna dolara na kinoblagajnama. Na desetom mjestu nalazi se Denzel Washington: legenda je prošle godine uprihodila 24 milijuna dolara zbog trećeg nastavka filma "Pravednik" i činjenice da je godinama miljenik publike. Postao je svojevrsna "garancija" da je film u kojem se pojavljuje, zanimljiv i da bi mogao biti uspješan. Dokazuje to činjenica kako su sva tri filma iz franšize "Pravednik" sveukupno zaradila preko 190 milijuna dolara. Zato ne čudi da je uvršten na popis deset financijski najuspješnijih holivudskih zvijezda.

Linker
26. travanj 2024 20:04