Bazen s umjetnom špiljom
 

 MLS/PLANET/PROFIMEDIA
Raskoš na rasprodaji

Ovu vilu je Mark Wahlberg uspio prodati tek kad joj je spustio cijenu za 24,5 milijuna dolara

Nadao se da će vilu 30.500 četvorna metara s dvanaest spavaćih soba i dvadeset kupaonica, prodati za 87 milijuna dolara, no morao se zadovoljiti sa ‘skromnih‘ 55 milijuna dolara.

Nadao se da će vilu 30.500 četvorna metara s dvanaest spavaćih soba i dvadeset kupaonica, prodati za 87 milijuna dolara, no morao se zadovoljiti sa ‘skromnih‘ 55 milijuna dolara.

Holivudski glumac Mark Wahlberg konačno je uspio prodati vilu u Los Angelesu, koju je stavio na prodaju nakon što se sa suprugom Rheom Durham i četvero djece prije nešto više od godinu dana preselio u Nevadu. Zanimljivo je to da je cijenu zdanja izgrađenog 2014., čiji stil podsjeća na talijanske dvorce, početkom ove godine s početnih 87 milijuna snizio na 55 milijuna dolara.

image

Jedan od najvećih holivudskih posjeda

MLS/PLANET/PROFIMEDIA

I tako se uspio "riješiti" stambenog prostora od 30.500 četvorna metara s dvanaest spavaćih soba i dvadeset kupaonica, čije unutarnje uređenje podsjeća na raskošne ladanjske palače talijanske vlastele.

image

Stražnje dvorište vile

MLS/PLANET/PROFIMEDIA

Okružuje ju brižljivo njegovan park kakvog se ne bi postidjele ni prave plemićke rezidencije, a prostire se na 6,2 hektara u North Beverly Parku, ekskluzivnoj, zatvorenoj stambenoj zajednici slavnih u Los Angelesu, piše People.

Kad je vidio da kupci ne trzaju zbog cijene od gotovo 90 milijuna dolara, glumac nominiran 2006. za Oscara za sporednu mušku ulogu u filmu "The Departed" pokušao je raskošni dom, kojim dominiraju svijetli tonovi, od boje zidova do mramora kojim su optočene kupaonice, prodati za 79.5 milijuna dolara. Ni to nije upalilo. Zato je početkom ove godine pristao na 24,5 milijuna dolara manji iznos.

image

Glavna spavaća soba

MLS/PLANET/PROFIMEDIA

Zanimljivo je to da je Wahlbergova vila sedma po veličini među ne baš malenim nekretninama koje se prodaju u okrugu Los Angelesa, pa se novi vlasnik ima se čime pohvaliti. Treba dodati i to da je holivudski dvorac projektirao kanadski arhitekt Richard Landry, znan i kao "kralj megalomanije" koji potpisuje i bivšu mega-vilu Toma Bradyja i Gisele Bundchen u Brentwoodu: taj "dvorac" je od lani razvedenog para kupio reper Dr. Dre.

image

Ovako izgleda garderoba

MLS/PLANET/PROFIMEDIA

Kako god bilo, Mark Wahlberg je 2009., za 8.25 milijuna dolara, kupio zemljište s manjom vilom, a onda je angažirao Landryja i dao mu odriješene ruke. Predvorje je osmišljeno da impresionira, a zavojito stubište spušta se s obje strane i povezuje spavaonice na katu s glavnim dnevnim boravkom te dvjema blagovaonicama (jedna je intimna, obiteljska, a druga, golema osmišljena je za goste) te kuhinjom s dva velika otoka i s dovoljno prostora da se ondje može pripremati hrana za omanji restoran.

U prizemlju se nalazi knjižnica obložena drvom, s impresivnim lusterom i kaminom te vinska soba. Ondje je i teretana u kojoj je Wahlberg snimao video priloge o svojoj intenzivnoj vježbačkoj rutini. Kako je ustajao u četiri ujutro, objavljivao je na Instagramu isječke pod nazivom "Klub u 4 ujutro".

image

Vinoteka i soba za uživanje u cigarama

MLS/PLANET/PROFIMEDIA

Na katu se nalaze spavaće sobe, a najveću, koja je pripadala slavnom glumcu i njegovoj supruzi, krasi kamin, golemi balkon, dvije kupaonice i pripadajuće dvije garderobe.

Prostor u prizemlju francuskim je prozorima/vratima povezan s terasama, vrtom, bazenom koji krasi stilizirana špilja, travnjacima te golf igralištem s pet rupa.

image

Kuhinja s dva otoka opremljena je poput restorana

MLS/PLANET/PROFIMEDIA

Glumac se pobrinuo da njegova djeca imaju poduku iz vožnje automobilom na vlastitom poligonu za vožnju. Na posjedu se još nalaze teniski teren, park za skejtanje te kuća za goste. S obzirom na nevjerojatan dom koji je prodao kako bi sa suprugom i djecom, kćerima Ellom (19) i Grace (13) te sinovima Michaelom (16) i Brendanom (14) izgradio novi život (i vlastiti filmski studio) u Nevadi, malo kome je jasno zašto je otišao iz Hollyooda?

image

Dnevni boravak u prizemlju

MLS/PLANET/PROFIMEDIA

Stvar je u tome da želi da mu djeca odrastaju u normalnoj sredini.

"Želim im pružiti kvalitetniji život kako bi ostvarili snove, bilo da je riječ se o nesmetanom jahanju kćeri ili o napredovanju mlađeg sina u golfu. Zato naš novi život u Nevadi ima više smisla", zaključio je glumac.

Linker
28. travanj 2024 04:06