Stopama svoga sina

Ne pada ni stablo daleko od jabuke: Otac Lea DiCaprija okušao se u prvoj glumačkoj ulozi

Iako mu je 78 godina, George DiCaprio prihvatio je glumiti u najnovijem projektu Paula Thomasa Andersona i tako prvi puta, i to u "zlatnim godinama" pokazao svoj talen. Nimalo ga nije obeshrabrilo ni što su mu kolege na filmu face poput Seana Penna, Toma Waitsa i Bradleyja Coopera.

Hollywoodsky miljenik, oskarovac i slamatelj ženskih scra, Leonardo DiCaprio (47) ima mnoge talente, ali rijetko kada je otkrivao da iza njega stoji isto tako talentirani otac. Da krv nije voda, može posvjedočiti ovaj glumački duo otac i sin, jer upravo je George DiCaprio (78) ostvario svoju prvu glumačku ulogu u najnovijem projektu Paula Thomasa Andersona, 'Licorice Pizza'. U filmu je riječ o odrastanju dvoje mladih ljudi, problemima i ljubavi kroz njihovo tinejdžersko razdoblje, a DiCaprio stariji je utjelovio Mr. Jacka, prodavača perika.

image

Robert De Niro, Al Pacino, Leonardo DiCaprio i George DiCaprio.

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Zanimljiva je priča o tome kako je slavni otac dobio ovu gažu. Naime, redatelj je njegovu ulogu zamislio kao lika koji prodaje perike i vodene madrace i nije mogao odlučiti tko bi to mogao biti, na koga ga taj lik podsjeća. Tada se konačno dosjetio ideje da je savršen lik za to - George DiCaprio, otac megapopularnog glumca.

Ubrzo nakon toga redatelj je kontaktirao glumca, a kada je George bez pretjeranog razmišljanja pristao na ulogu, sa šalom da je "nekada imao trgovinu s vodenim madracima pod imenom Foggy Bottom".

image

George DiCaprio

ALAMY/PROFIMEDIA

Čitajte i: Više od 20 godina bori se za važne ciljeve! Leonardo DiCaprio spašava prirodu Bosne i Hercegovine

Otac pretekao sina

Osim DiCaprija, u filmu igraju još neka slavna lica kao što su Alana Haim, Cooper Hoffman, Sean Penn, Tom Waits i Bradley Cooper.

Iako do sada nije imao glumačke uloge u Andersenovim filmovima, Leonardo je zamalo utjelovio jednoga lika u njegovom filmu. Riječ je o liku Dirka Digglera u filmu "Kralj pornića" (Boogie Nights) iz 1997., koju je Leonardo odbio, na kraju ju je odigrao Mark Whalberg. Iako je riječ o kultnom i hvaljenom filmu, ne može se reći da je Leo učinio veliku pogrešku jer je umjesto nje glumio Jacka u filmu "Titanik" koja mu je osigurala svjetsku slavu.

image

Leonardo Dicaprio ima veliku podršku od svog oca.

SPLASH/PROFIMEDIA
Linker
10. travanj 2024 14:22