Nova pjesma

Pjesma u kojoj će se prepoznati mnogi roditelji: Izgubljeni Vikend i Pavel imaju nježnu baladu

Izgubljeni Vikend i Pavel imaju nježnu baladu posvećenu roditeljstvu, umoru i pospanosti

Nakon zajedničkih pjesama s Yayom i Johnom iz MORT-a, glazbenici okupljeni oko autora Josipa Radića u projektu Izgubljeni Vikend donose još jednu suradnju. Pjesma “Nemoj se obazirat na nas” nježna je posveta roditeljstvu i svim izazovima koje ono donosi, a otpjevali su je Antonia i Aljoša iz benda Pavel.

“Aljošu i mene dirnule su riječi pjesme, s obzirom na to da smo roditelji koji će vrlo vjerojatno doživjeti i proživjeti ovo što smo otpjevali. Sretna sam da smo ovom suradnjom s Josipom i Izgubljenim Vikendom zaokružili naš zajednički glazbeni sentiment”, otkrila je Antonia Matković Šerić, dok je Aljoša Šerić istaknuo:

“Josip je frustrirajuće talentiran tip, a moja frustracija se samo povećala kad sam prvi put čuo demo pjesme. ‘Nemoj se obazirat na nas‘ bila bi jedna od udarnih na nekom od prvih albuma Pavela, volio bih da su to moji stihovi. Nisu, Josipovi su i Josip me zato živcira”, simpatično je rekao Aljoša koji je u braku s Antonijom od 2014. godine te zajedno imaju kćeri Lunu i Avu. Njih dvoje dobili su epitet para iz snova, a nekoliko puta su nagrađeni Porinom.

image

Aljoša Šerić i Antonia Matković Šerić su članovi grupe Pavel

TOMISLAV KRISTO CROPIX

Izgubljeni Vikend projekt je Josipa Radića, ujedno i autora koji stoji iza priča Valentino Bošković i Kensington Lima, u kojem poziva svoje glazbene prijatelje i kolege da zajedno izgube vikend surađujući na novim pjesmama.

Do suradnje s Pavelom došlo je sasvim spontano i logično, s obzirom na to da je Josip, između ostalog, i basist benda. U kreiranju ove zajedničke pjesme sudjelovali su svi članovi benda, a snimljena je Penthouse studiju Tonija Tkaleca, gitarista Pavela. “Ovo je pjesma iz perspektive roditelja, i to ne samo onih koji su trenutno umorni i pospani” kažu Pavel i Izgubljeni Vikend.

image

Novi stan Tonke i Aljoše Šerića na Trešnjevci

NEJA MARKICEVIC/CROPIX

S obzirom na to da ova pjesma govori iz perspektive jednog roditelj, odlučili smo se prisjetiti intervjua s Antonijom koja nam je otvoreno rekla tko je stroži roditelj.

„Ja, uvijek nešto pazim, opominjem, podučavam, vodim pedagoške razgovore. Aljoša je zadužen za škakljanje i zafrkavanje, ali on na neku foru ipak ima više autoriteta. Luna njega nikad ne žica igrice na mobitelu, sladoled ili gumene bombone”, kazala je te otkrila koja je tajna njihova uspješna braka. „Kompromis, razumijevanje, poštovanje, snalaženje u teškim situacijama i ljubav”, dodala je simpatična Splićanka.

Linker
06. rujan 2023 10:16