Baby Lasagna

 RENATO BRANđOLICA/HRT
Reakcije ne staju

Pobjeda Baby Lasagne oduševila Europu, Hrvatska je drugi favorit za pobjedu na Euroviziji

Odluka da će nas Baby Lasagna predstavljati u Malmöu donesena je na temelju glasova gledatelja, ali i ocjenjivačkih sudova - četiri hrvatska žirija, ali i četiri međunarodna žirija iz zemalja sudionica Eurovizije, točnije Italije, Njemačke, Ukrajine i Islanda, što je prvi put u povijesti izbora hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije da u odluci sudjeluju i strani žiriji.

Odluka da će nas Baby Lasagna predstavljati u Malmöu donesena je na temelju glasova gledatelja, ali i ocjenjivačkih sudova - četiri hrvatska žirija, ali i četiri međunarodna žirija iz zemalja sudionica Eurovizije, točnije Italije, Njemačke, Ukrajine i Islanda, što je prvi put u povijesti izbora hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije da u odluci sudjeluju i strani žiriji.

Iako na samom početku uopće nije ni bio na popisu 24 pjevača koji će svoju pjesmu predstaviti na Dori, Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna, ušao je u natjecanje i na kraju senzacionalno stigao do pobjede. Svojom pjesmom "Rim Tim Tagi Dim" slovio je za jednog od glavnih favorita domaće publike od samog početka. Reakcije o pobjedi domaće, ali i strane publike i dalje i dalje se ne smiruju, a njegov finalni nastup na YouTubeu trenutno ima preko 52 tisuće pregleda.

Da je riječ o jednom od najvećih favorita na ovogodišnjem Eurosongu dokazuje i činjenica kako se Hrvatska zahvaljujući njemu popela na drugo mjesto na eurovizijskoj kladionici. Zapravo, čim je Baby Lasagna objavio spot za pjesmu, još prije održavanja Dore, kladionice su ga već bile stavile na visoko treće mjesto. Na prvom se mjestu trenutno nalaze predstavnici Ukrajine.

Reakcije su nevjerojatne i na službenom Instagram profilu Eurosonga. Nakon što su objavili kako je Baby Lasagna pobjednik Dore, objavu je u manje od sat vremena lajkalo preko 18 tisuća ljudi, a broj lajkova nezaustavljivo raste te se sada popeo gotovo do dvadeset tisuća.

"Baby Lasagna pobijedio je na hrvatskom nacionalnom izboru Dora 2024. i kreće na Eurosong u Malmö", objavili su, a u komentarima se javilo mnogo ljudi koji našem predstavniku predviđaju veliki uspjeh. "Ovo će biti najmoćnija i najbolja pjesma u povijesti Eurosonga", "Europo, vidimo se u Zagrebu 2025. godine", "Pobjeda", "Samo zbog umjetničkog imena Baby Lasagna treba mu dati 12 bodova", "Bravo Hrvatska, sretno na Euroviziji", "Najbolji", samo su neki od komentara podrške ovogodišnjem pobjedniku Dore.

image

Baby Lasagana je od samo početka bio jedan od najvećih favorita za pobjedu na Dori

VANESA PANDŽIĆ/CROPIX

Odluka da će nas Baby Lasagna predstavljati u Malmöu donesena je na temelju glasova gledatelja, ali i ocjenjivačkih sudova - četiri hrvatska žirija, ali i četiri međunarodna žirija iz zemalja sudionica Eurovizije, točnije Italije, Njemačke, Ukrajine i Islanda, što je prvi put u povijesti izbora hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije da u odluci sudjeluju i strani žiriji. Riječ je o praksi koja je i ranije viđena u drugim europskim zemljama, a njome se želi dobiti uvid u to kako strani žiri gleda na naše natjecatelje i koga vidi kao favorita. Ukrajinski i talijanski žiri su po 12 bodova dodijelili Vinku za pjesmu "Lying Eyes", Island je maksimalni broj bodova dodijelio Baby Lasagni, a Njemačka je s 12 bodova nagradila eugena. Osijek, Rijeka, Split i Zagreb bili su suglasni i Baby Lasagni dali maksimalnih 12 bodova.

Osim što mu je karijera u uzletu Baby Lasagni ide i u ljubavi. U sretnoj je vezi s umjetnicom Elizabetom Ružić s kojom je, paralelno s pripremama za Doru, uređivao i kuću u Istri, a osim toga Elizabeta stoji i iza njegovog video spota za pjesmu s kojom je pobijedio na Dori.

Linker
09. svibanj 2024 06:52