INTERVJU ZA GLORIJU

Pobjednica Maja Šabić: ‘Samo bih jedno promijenila u svom sudjelovanju u MasterChefu‘

Simpatična Istrijanka je podijelila s nama svoje dojmove i lekcije iz showa te otkrila koliko joj je Masterchef promijenio život.

Titulu pobjednice pete sezone Masterchefa i novčanu nagradu od 200 tisuća kuna sinoć je odnijela Puležanka Maja Šabić. U posljednjoj emisiji odlučila je odati počast svom kraju i pripremiti jelo s "istarskom pričom", što joj je naposljetku donijelo prednost nad drugom finalisticom Lorom Cepetić u završnom ocjenjivanju.

Maja je ekonomistica koja je napustila posao kako bi se posvetila kuhanju, a nastup u Masterchefu bio joj je prvi na široj sceni. Uz kuhanje je posvećena brizi za dvojicu sinova, koji su joj najviše nedostajali za vrijeme trajanja showa. Simpatična Istrijanka je podijelila s nama svoje dojmove i lekcije iz showa te otkrila koliko joj je Masterchef promijenio život.

image

Pobjedu još nije proslavila jer ju je morala tajiti

LUKA DUBROJA

Kako se osjećate, jeste li očekivali pobjedu i što vam ona predstavlja?

Osjećam se odlično, hvala na pitanju. Sad je već prošlo neko vrijeme od snimanja pa sam napokon došla malo sebi. Pobjedu nisam očekivala, išla sam korak po korak, izazov po izazov. A ova pobjeda je dokaz da trudom i vjerom u sebe, rezultat dođe.

Što vam je bio najveći izazov u showu?

Najveći izazov je bio biti odvojen od obitelji i paralelno s tim funkcionirati u kući i u showu općenito. Nikad nisam bila odvojena od klinaca dulje od par dana, tako da nam je svima to bilo novo iskustvo.

image

Maja je po struci ekonomistica, no napustila je posao kako bi se posvetila kuhanju

LUKA DUBROJA

Koja je važna lekcija koju ste naučili od žirija?

Da vjeruješ u sebe, da ne odustaješ kad je teško i najbitnije da učiš iz svojih i tuđih grešaka.

Tko vam je u showu bio najveća konkurencija i zašto?

Svi smo si bili konkurencija, ove godine su kandidati bili odlični, samim time nam je i žiri od početka podigao kriterije. Svi smo Lea vidjeli u finalu, Tihomira.

image

Od žirija je, kaže, naučila da treba vjerovati u sebe

LUKA DUBROJA

Čije vas je ispadanje najviše iznenadilo?

Mene je najviše iznenadio Leov i Tihomirov odlazak. Leo je izgubio fokus u zadnja dva izazova bez obzira na to što je tijekom cijelog showa imao rast, a Tihomir je pao na molekularnoj kuhinji s kojom se susreo već i to je izgubio od Marka kojem je to bila potpuna nepoznanica.

Da možete vratiti vrijeme, postoji li nešto što biste napravili drugačije?

Možda bih se jedino ipak malo pripremila za Masterchef, jer sam ja došla bez ikakve pripreme. Ništa drugo ne bih promijenila.

image

Najviše ju je iznenadio Leov i Tihomirov odlazak

LUKA DUBROJA

S kim ste u showu najviše kliknuli i jeste li i dalje u kontaktu? Postoji li i netko tko vam nije najbolje ‘sjeo‘?

Normalno je da se od 21 osobe, s nekima povežeš malo više, s nekima malo manje. Nas nekoliko je u kontaktu i nakon showa, i vidjeli smo se već par puta. Uglavnom, najbitnije je da smo svi u korektnim odnosima, nema nikakve zle krvi između nikoga.

Što mislite, zbog čega ste dogurali do finala?

Mislim da je uvelike doprinijela moja smirenost i fokusiranost. Nisam imala tremu, nije me bilo strah.

Tko vam je bio najveća podrška za vrijeme sudjelovanja u showu?

Najveća podrška mi je bila obitelj, znam da smo bili odvojeni, ali kad bi se čuli telefonski oni su bili ti koji bi me napunili tom nekom pozitivnom energijom za novi radni tjedan. Također smo si i mi u kući bili velika međusobna podrška.

image

Maja je naučila kuhati uz tatu

LUKA DUBROJA

Kako i kada se pojavila vaša ljubav prema kuhanju?

Jako rano sam ostala bez mame, pa sam se vrlo rano priključila tati u kuhinji jer je on bio taj koji je preuzeo kuhinjsku palicu. Mogu reći da sam u kuhinji već od početka osnovne škole.

Čime se sve bavite, kako izgledaju vaše svakodnevne obveze, stignete li kuhati iz gušta?

Imam dva tinejdžera, stoga ne mogu reći da imam baš puno slobodnog vremena. Dečki su u treningu pa su nam svakodnevica te njihove obaveze, uglavnom taksiram na trening i s treninga. Ulovim svaki dan pola sata za kupanje u moru, to mi je kao neki "break" u danu. Jako malo vremena imam za kuhanje iz gušta, uglavnom je to kuhanje iz potrebe.

image

Finalni okršaj Maje i Lore bio je neizvjestan

LUKA DUBROJA

Kako ste proslavili pobjedu?

Još je nisam proslavila kako treba, fešta tek slijedi budući da sam morala čuvati tajnu do sada.

Zašto ste se prijavili u Masterchef?

U Masterchef sam se prijavila iz čiste znatiželje, da vidim koliko znam i mogu i naravno da naučim što više. Budući da sam planirala baviti se slasticama, mislila sam da bi Masterchef mogao biti dobar temelj za to.

image

U show je došla bez ikakve pripreme

LUKA DUBROJA

Koliko se vaš život promijenio zbog sudjelovanja u showu?

Vidim da sam se ja promijenila pa samim time će se promijeniti i mnoge druge stvari. Tako da, Masterchef zaista mijenja živote.

Kako ćete potrošiti nagradu, imate li već neki plan?

Nisam još razradila plan trošenja. Sigurno će jedan dio otići na dodatne edukacije. Vjerojatno ću i otići negdje na par dana napuniti baterije, provesti malo vremena s klincima u miru.

Linker
11. travanj 2024 22:52