Posebna uzvanica

Pogledajte bajkovitu vjenčanicu kćeri kraljice Ranije

Najstarija kćer jordanskog kralja Abdullaha II. i kraljice Ranije, udala se u Ammanu za zaručnika Jameela Alexandera Thermiotisa, njujorškog financijaša.

Najstarija kći jordanskog kralja Abdullaha II. i kraljice Ranije, princeza Iman, udala se u nedjelju u Ammanu za zaručnika, njujorškog financijaša Jameela Alexandera Thermiotisa. Obred je održan u palači Beit Al Urdon, privatnoj rezidenciji jordanske kraljevske obitelji. 26-godišnja mladenka odabrala je decentnu Diorovu vjenčanicu s dugim, ručno vezenim velom, krasila ju je veličanstvena majčina dijamantna tijara, a u jednom trenutku odala je počast majci noseći i njezin zlatom vezen pojas.

image

Princeza Iman Bint Abdullah II

APAIMAGES/SHUTTERSTOCK

Naime, kraljica Rania nosila je taj prelijepi ukras 1993., na vlastitom vjenčanju za tadašnjeg princa Abdullaha, piše Time. Tijaru je, pak, rijetko nosila, pamti se kako ju je pokazala tijekom dva državnička posjeta kralja Abdullaha II. Velikoj Britaniji te na banketu koji je u njihovu čast priredila kraljica Elizabeta II.

image

Kraljevski par na kćerinom vjenčanju

BALKIS PRESS/ABACA/SHUTTERSTOCK

Jedna od najljepših žena svijeta emotivno je ispratila kćer u samostalan život. Na društvenim mrežama objavila je prije šest dana fotografiju kako namješta Iman svoj dragocjeni pojas, a početkom mjeseca otkrila je što osjeća pripremajući je za vjenčanje nakon kojeg će s Iman suprugom otputovati u New York, gdje 28-godišnji Jameel radi kao partner s pravom upravljanja u tvrtki rizičnog kapitala. Mladić potječe iz ugledne grčke poduzetničke obitelji koja ima i bliskoistočne korijene, a rođen je Caracasu, u Venezueli, kao najstariji od troje braće i sestara.

"Prvi put kad sam držala svoju djevojčicu, znala sam da moj život više nikada neće biti isti. Za tjedan dana postat će nevjesta. Moj draga Iman, tako sam sretna zbog tebe i tako ponosna na sve što jesi", napisala je jordanska kraljica na Instagramu.

image

Princeza Iman s odabranikom, Jameelom Alexanderom Thermiotisom

APAIMAGES/SHUTTERSTOCK
image

Vjenčanje koje se dugo iščekivalo

APAIMAGES/SHUTTERSTOCK

Među uzvanicima na vjenčanju u jordanskoj prijestolnici, bila je posebna gošća, princeza Rym al Ali, čije je podrijetlom dijelom iz Hrvatske. Proslavila se kao novinarka i producentica CNN-a, kćer je bivšeg alžirskog ministra vanjskih poslova i posebnog izaslanika UN-a, Lakhdara Brahimija i Mile Bačić, koja vuče hrvatske i armenske korijene.

image

Na vjenčanju princeze Rym 2004. bila je i jordanska princeza Haya

BALKIS PRESS/ABACA/SHUTTERSTOCK

U princezinoj biografiji stoji kako je 54-godišnja bivša novinarka rođena u Kairu. Novinarstvo ju je zainteresiralo još kao djevojčicu, a san je ostvarila poslije studija političkih znanosti na Sorboni te magisterija na američkom sveučilištu Columbia’s Graduate School of Journalism. Izvještavala je za BBC, surađivala s Bloombergom, United Press Internationalom i Radio Monte Carlom, a proslavila se na CNN-u. No, kada se 2004. udala za jordanskog princa Alija bin Huseina, povukla se iz novinarstva i posvetila diplomaciji te dobrotvornom radu.

Djetinjstvo je provela prateći oca i obitelj tijekom njegovih diplomatskih imenovanja u većim svjetskim gradovima, pa je princeza Rym u najmanju ruku građanka svijeta. Kako je udajom postala članica jordanske kraljevske obitelji, pratila je kraljicu Raniju na nekoliko službenih putovanja i dakako, prisutna je na svim važnim događanjima. Tako se našla u odabranom krugu uzvanika koji su uveličali vjenčanje princeze Iman i njenog odabranika.

Linker
19. travanj 2024 12:48