Kraljevska obitelj

Pripreme za kraljevsko vjenčanje: Jordanska princeza posebnom gestom raznježila kraljicu

Raskošno vjenčanje pripremaju princeza Iman i Jameel Alexander Thermiotis, a veliki događaj zakazan je za 12. ožujka.

Sprema se još jedno kraljevsko vjenčanje! Princeza Iman, najstarija kćer kraljice Ranije Al-Abdulah i jordanskog kralja Abdulaha II., uskoro će stati pred oltar s nasljednikom i financijerom Jameelom Alexanderom Thermiotisom.

Netom prije vjenčanja koje je zakazano za 12. ožujka, za 26-godišnju princezu održan je njezin henna party, u krugu obitelji i prijatelja. "Toliko ljubavi u jednoj prostoriji", napisala je njezina majka ispod objave na Instagramu. Princeza Iman na zabavi koja se tradicionalno održava nekoliko dana prije vjenčanja nosila je isti remen kojeg je njezina majka nosila na kraljevskom vjenčanju za jordanskog kralja 1993. godine.

Tamošnji mediji pišu da se tradicionalne henna svečanosti vraćaju kao popularan način proslava. Nakon što su nekada označavale tužnu ceremoniju nakon koje djevojka napušta obiteljski dom, sada su postale zabave kojima se slavi ljubav i obilježava novi početak života.

image
PRESS/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA

"Prvi puta kada sam držala svoju djevojčicu, znala sam da mi život više neće bit isti. Za samo tjedan dana biti će mladenka. Moja draga Iman, presretna sam i ponosna na tebe i svega što jesi", napisala je kraljica u jednoj od objava koju je posvetila kćeri.

Iman je za ovu priliku odabrala vjenčanu bijelu boju, a nosila je haljinu jordanske dizajnerice Reeme Dahbour koju je ukrasila svečanim remenom s perlama kojeg je naslijedila od majke. O ljubavnoj vezi budućih supružnika ne zna se puno detalja - zna se da su prije zaruka 2022. zajedno bili tri godine, a Thermiotis je 28-godišnji financijer koji radi u New Yorku, rođen je u Venezueli, dok je njegov otac podrijetlom iz bogate grčke obitelji.

Linker
21. veljača 2024 00:09