slikovnice

Poklon za najmanje: Luka Modrić u slikovnici kojom se promovira sport

Udruga Pokret - aktivan i zdrav, raznim aktivnostim pokušava probuditi ljubav za sport kod najmlađih, kada su i naši slavni sportaši započeli put prema svojim vrhunskim rezultatima i uspjesima, a najveći hit mđu mališanima su slikovine sa našim najtrofejnijim spotašima.

Dok uživamo u uspjesima naše nogometne reprezentacije, ali i naših fantastičnih skijašica Zrinke Ljutić i Leone Popović, svi se pitaju od kuda toliko vrsnih sportaša u zemlji u kojoj živi manje od četiri milijuna stanovnika. Nažalost, nije to rezultat nekih ozbiljnih napora i ulaganja pod okriljem države već se radi o izuzetnim individualcima koji su svojim trudom, disciplinom pa i fanatizmom došli do uspjeha u skoro svim sportovima, od nogometa, rukometa, vaterpola do skijanja, tenisa, atletike, veslanja…

Ljubav prema sportu treba se usaditi od malih nogu, a time se bavi udruga Pokret-aktivan i zdrav, koja od 2010. motivira mališane da žkompjutere i mobitele zamijene sportskim aktivnostima.

image

Slikovnice su ušle u sportsku lektiru u riječkim osnovnim školama

PETAR ZIVKOVIC

"Debljina u djetinjstvu rizični je čimbenik za razvoj debljine u odrasloj dobi, a time i cijelog niza bolesti. Tjelesna aktivnost jedna je od osnovnih ljudskih životnih potreba, koja uz pravilnu prehranu izravno utječe na prevenciju debljine. Djeca kroz redovno osnovno kretanje i igru sve manje ispunjavaju intenzitet kretanja potreban za pravilan i zdrav razvoj. To je dob kada ih već treba početi usmjeravati i stvarati im zdrave navike. Zabave uz računalo, internet i videoigrice smanjuju potrebu za kretanjem. Zdravstvene institucije problem jače detektiraju polaskom u osnovnu školu, gdje počinje sjedalački način života te naglašena pojava povećanja pretilosti kod djece. Jedno od rješenja je uključiti djecu u sport", kaže nam Vitomir Spasović iz udruge koja djeci sport približava i kroz seriju slikovnica pod nazivom Mali sportaši i Olimpijske priče.

image

Nogometni počeci malog Luke Modrića

ilsutracija MATIJA DRAžOVIć
image

Zlatko Dalić u slikovnici ‘Srebrni iz Rusije‘

ilsutracija MATIJA DRAžOVIć
image

Luka Modrić i Mario Mandžukić u slikovnici posvećenoj prošlom Svjetskom prvenstvu u Rusiji

ilsutracija MATIJA DRAžOVIć

Neki su od junaka slikovnica sportaši koji su u sport ušli kao klinci, neponovljiva Janica Kostelić, ronilac na dah, svjetski prvak Goran Čolak i naravno naš nogometni čarobnjak Luka Modrić. Slikovnice su upravo sada pravi blagdanski poklon za vaše mališane koji svjedoče vrhunskim rezultatima naših reprezentativaca, ali i ostalih sportaša koji su nas svojim uspjesima doveli u vrh ljestvice sportskih velesila. Slikovnica nema u knjižarama već se mogu nabaviti preko web portala www.malisportasi.net.

U najavi je i slikovnica o našem bivšem reprezentativcu Ivici Oliću, danas pomoćnom treneru hrvatske reprezentacije te srebrnom iz Rusije, o čemu je također objavljena posebna slikovnica.

image

I srebrni Ivica Olić dobiti će svoju slikovnicu

UDRUGA POKRET

Linker
17. travanj 2024 16:00