CROPIX / Saša Burić
Prvi zajednički fotosession

Ponosni Jole: 'Ivan je naš mali veseljak, samo se smije. No, moja Ana je čudo od žene!'

Splitski glazbenik za magazin Gloria odradio je prvo profesionalno snimanje sa svojim tromjesečnim sinčićem kojeg od milja zove 'maleni Pinčo' zbog kojeg je, kaže, prilagodio i brojne poslovne obaveze.

Tko god je iskusio čari roditeljstva dobro zna koliko prvi mjeseci s bebom mogu biti zahtjevni, posebno za obitelji s mnogo djece kao što je Jolina. No, na splitskom glazbeniku Jošku Čagalju (48) nitko ne bi rekao da su iza njega tri mjeseca bavljenja s pelenama i dudama. U svom prostranom domu dočekao nas je odmoran i svjež, premda je taj dan ustao ranom zorom kako bi pomogao supruzi Ani (38) oko brige za njihovo četvero djece: kćeri Ivu (13), Emu (11) i Tiju (8) te tromjesečnog sinčića Ivana Luku. Kad je otvorio ulazna vrata, još je u ruci držao zdjelu sa salatom - upravo je, kaže, curama posluživao ručak jer je Ana u spavaćoj sobi hranila mališana.

Prvo profesionalno snimanje

- Mnogi mi ne vjeruju kad im kažem da se u našem domu ništa nije promijenilo, sve savršeno funkcionira, kao po špagi. Ana i ja se zezamo da nam je sinčić poput igračke, s njim se samo mazimo i igramo, a inače ga ni ne čujemo. Ako ne spava ili ne jede, miruje u svojoj sjedalici.

"Još ga nismo čuli da plače. Dapače, samo se smije i guguće. Ma pravi veseljak, na tatu".

Sin je prošli vikend napunio tri mjeseca, a tim povodom dva su dečka za Gloriju snimila prvi zajednički fotosession. Omiljeni zabavljač priznaje da mu je to bilo jedno od najslađih snimanja, tim više što je za njega imao još jedan lijep povod. Naime, početkom je tjedna predstavio svoju novu pjesmu "San snova", veselu skladbu koja će nesumnjivo biti novi hit među njegovom publikom. A za Jolinu šesteročlanu obitelj osobito je značajna - jer je riječ o svojevrsnoj posveti njihovoj privatnoj sreći.

Split 03032020 
Josko Cagalj sa sinom Ivanom u svom splitskom domu                                   Foto : Sasa Buric / Cropix
CROPIX / Saša Burić
Joško Čagalj sa sinom Ivanom u svom splitskom domu

Strahovao zbog pelena

Otkako je 30. studenoga četvrti put postao otac, život mu je uistinu san snova. Kad je Ana zatrudnjela, malo je strahovao kako će se poslije višegodišnje pauze od pelena - i uz sve poslovne obaveze - nositi s malim djetetom, no sve je konce brzo pohvatao. Štoviše, Ani je od prvog dana desna ruka pa su im bake pomagale samo nekoliko dana nakon rođenja Ivana Luke, a unatoč punoj kući dječice, njih dvoje nikada nisu imali više vremena za sebe.

"Večeri su rezervirane samo za nas. Djeca su u krevetu oko 22 sata, a nakon toga Ana i ja se ispružimo na kauču i gledamo filmove".

- Već smo par puta i izišli s prijateljima, no trenutačno nam je draže biti kod kuće. Supruzi pomažem koliko god mogu: razvozim kćeri gdje treba, dovršim ručak, a oko sina sve radim te sam ga, prema našoj obiteljskoj tradiciji, prvi i okupao. No, moram priznati da je najveći posao na mojoj supruzi koja je uistinu čudo od žene. Ustaje već oko šest sati, sama čisti kuću te uči s kćerima, koje su odlikašice - ponosan je Joško Čagalj.

Split 03032020 
Josko Cagalj sa sinom Ivanom u svom splitskom domu                                   Foto : Sasa Buric / Cropix
CROPIX / Saša Burić
Ivan Luka nedavno je napunio tri mjeseca.

Jedan od najzaposlenijih domaćih pjevača kaže da je od rođenja sinčića na dulje iz kuće izbivao samo u siječnju. Tada je s Ivom, Emom i Tijom nekoliko dana uživao na skijanju u Italiji, što mu je bilo nezaboravno iskustvo jer je prvi put na snijegu bio sam s curicama, bez supruge.

Sinčić je uranio

- Odlično smo se proveli, premda su mi falili Ana i sin koji je tada imao tek mjesec dana. Otkako nam se obitelj povećala, trudim se što bolje hendlati poslovne i privatne obaveze, s obzirom na to da mi je ova godina počela dosta uzbudljivo - govori Jole, koji ne može prežaliti što uz suprugu nije bio na porođaju. Za to je najviše “kriv” mali Ivan Luka koji je mamu i tatu iznenadio sedam dana prije termina.

Split 03032020 
Josko Cagalj sa sinom Ivanom u svom splitskom domu                                   Foto : Sasa Buric / Cropix
CROPIX / Saša burić

- Jole je silno htio biti uz mene, no ispalo je da je baš taj dan bio u Zagrebu. Trudovi su me uhvatili u noći, a rodila sam oko pet sati ujutro. Imala sam lak porod, kao i s njih tri, jer ni Ivan nije bio velika beba: rodio se s 49 centimetara, a težio je 3300 grama. Čim sam Joli javila da rađam, sjeo je u automobil tako da je prije sedam sati bio u Splitu. U rodilište me odvela jedna naša rođakinja, a od najveće pomoći mi je bila kći Iva koja se toliko uspaničila da je sve probudila. Ona, Ema i Tia obožavaju bracu - smije se Ana Čagalj. Još prvi tjedan izgubila je svih sedam kilograma koje je dobila tijekom trudnoće, a ona i Jole presretni su kako Ivan Luka lijepo napreduje. Maleni Pinčo, kako ga ponosni tata zove od milja, jede kao veliki te sada ima više od pet kilograma.

Sretni roditelji već su odredili i datum Ivanovog krštenja, koje planiraju u lipnju. Vjerojatno će imati dvostruku proslavu jer im isti mjesec pada i 14. godišnjica braka.


Cijelu priču o Joli, njegovoj supruzi i njihovoj djeci te ekskluzivne fotografije obitelji Čagalj potražite u novom broju magazina Gloria u kojemu vam donosimo i veliki specijal - Dossier vjenčanja. Ne propusite - u prodaji od četvrtka, 5. travnja 2020.

Pročitajte i:

Linker
23. studeni 2022 23:19