PAU BARRENA AFP
PRISTALA NA UVJETE

Prevrat u posljednji tren! Shakira se nagodila netom pred početak suđenja za poreznu prijevaru

Slavnoj kolubijskoj pjevačici ovih dana je trebalo započeti suđenje. Španjolske vlasti podigle su optužbu protiv nje da nije platila 14,5 milijuna eura na dohodak.

Slavnoj kolubijskoj pjevačici ovih dana je trebalo započeti suđenje. Španjolske vlasti podigle su optužbu protiv nje da nije platila 14,5 milijuna eura na dohodak.

Kolumbijska pjevačica Shakira nagodila se sa španjolskim tužiteljima u slučaju porezne prevare i to samo nekoliko sati prije početka suđenja koje je trebalo početi u Barceloni. 46-godišnja pjevačica trebala se suočiti s optužbama da je utajila porez i zakinula državu za 14,5 milijuna eura od 2012. do 2014. godine. Prijetila joj je i kazna od maksimalno osam godina zatvora i novčana kazna od 23,8 milijuna eura- ako je proglase krivom.

image

Poznata pjevačica uspjela je izbjeći zatvor.

JOSEP LAGO AFP

Shakira se uspjela dogovoriti s tužiteljima, te je kako javljaju strani mediji, pristala platiti pola iznosa od navodnog duga što je oko 7,3 milijuna eura uz to i novčanu kaznu od 438 000 eura. Na sud je stigla u pratnji svog odvjetničkog tima koji je objavio kako su se nagodili.

Shakira je u više navrata ranije poricala krivnju i nije se željela nagoditi već je inzistirala kako želi na suđenje. Medijima se obratila u priopćenju i objasnila zašto se sada nagodila.

"Odlučila sam razriješiti ovo zbog najboljeg interesa moje djece. Sigurna sam kako oni žele gledati svoju majku kako žrtvuje sebe u ovoj borbi", stoji između ostalog u priopćenju. Shakira je majka dvojice sinova, devetogodišnjeg Milana i sedmogodišnjeg Sashe, koje je dobila s Gerardom Piqueom.

image

U priopćenju je rekla da je uvijek nastojala raditi ono što je ispravno.

JOSEP LAGO AFP

Pjevačica je još istaknula kako je uvijek nastojala činiti ono što je ispravno i davati pozitivan primjer drugima. "Nažalost, unatoč tim naporima, porezne vlasti u Španjolskoj pokrenule su postupak protiv mene kao i protiv brojnih profesionalnih sportaša i drugih istaknutih pojedinaca, crpeći ljudima energiju, vrijeme i spokoj godinama", istaknula je latino zvijezda.

image

Španjolski tužitelji su joj htjeli naplatiti kaznu od 23,8 milijuna eura.

PAU BARRENA AFP

Pjevačica najpoznatija po hitovima "Whenever, Whenever", "Waka Waka", "Hips Don‘t Lie" ranije je najavila da će se boriti protiv svih optužbi, a tvrdila je da je platila ono što je porezna uprava rekla da duguje, jer ju je, kako kaže, njezin posao doveo do "nomadskog života" i da je doista živjela posvuda.

U optužnici, koji su protiv pjevačice podignuli španjolski tužitelji, optužili su je kako je od 2012. do 2014. živjela i radila u Španjolskoj više od šest mjeseci svake godine, a imala je prijavljeno boravište drugdje te nije plaćala porez u tom razdoblju. Pjevačica je tada živjela s nogometnom zvijezdom Gerardom Piqueom s kojim je bila u vezi 11 godina, a iz veze imaju dva sina. Nakon burnog prekida lani, Shakira je odlučila spakirati kovčege i preseliti sa sinovima u Miami.

Linker
27. travanj 2024 11:07